NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 02 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kinderen Ruinerwold worden opnieuw gehoord in zaak klusjesman Josef B. 02 december 2021 14:46 02-12-21 14:46 Laatste update: 22 minuten geleden Update: 22 minuten geleden 2 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De negen kinderen van het ‘verborgen’ gezin in Ruinerwold moeten opnieuw worden gehoord over de vermeende mishandelingen en de rol die klusjesman Josef B. (60) hierin heeft gehad. Dat heeft de rechtbank donderdag besloten. Deze nieuwe getuigenverhoren zijn het gevolg van de wijziging van de aanklacht, die de rechtbank heeft toegestaan. Het Openbaar Ministerie (OM) mag B. ook vervolgen voor het medeplegen van jarenlange mishandeling.Als antwoord hierop verzocht de advocaat van B. de negen kinderen opnieuw te horen over de rol van B. binnen het gezin. Het OM stelt wel dat B. de kinderen niet zelf heeft mishandeld.De rechter beseft dat de kinderen het verhoor als traumatisch kunnen ervaren. Ze worden bij de rechter-commissaris gehoord en er wordt rekening gehouden met hun situatie.Het verborgen gezin werd in oktober 2019 ontdekt doordat een van de kinderen de boerderij ontvluchtte en in het dorp alarm sloeg. De vader van het gezin en B. werden opgepakt voor jarenlange vrijheidsberoving en mishandeling van de kinderen. Zie ook: Klusjesman Josef B. ook verdacht van mishandeling kinderen Ruinerwold-zaak B. volgens OM medeschuldig aan vrijheidsberoving Van D. predikte een eigen geloof en B. volgde hem hierin op de voet. B. zorgde voor hand- en spandiensten en deed klussen voor het gezin. Hierdoor is hij volgens het OM medeschuldig aan vrijheidsberoving en mishandeling.De rechtbank beëindigde in maart de strafzaak tegen vader Gerrit Jan van D., vanwege zijn slechte gezondheid. Om die reden is het verzoek van de advocaat van B. afgewezen om ook Van D. nogmaals te horen.De zaak tegen B. zou in november inhoudelijk worden behandeld, maar moest vanwege de verzoeken van het OM en de verdediging opnieuw worden uitgesteld. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt, is nog niet bekend. , Zie ook: Klusjesman Josef B. ook verdacht van mishandeling kinderen Ruinerwold-zaak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here