NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 02 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Gezondheidsraad: Wij gaven in september al advies om boosterprik voor te bereiden 02 december 2021 12:46 02-12-21 12:46 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 830 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Gezondheidsraad heeft al in september geadviseerd de boostercampagne voor te bereiden. Dat benadrukt een woordvoerder in reactie op kritiek van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Die verwees woensdag in de Tweede Kamer naar de raad voor de vraag waarom het toedienen van boosterprikken zo traag gaat. Wel blijft de Gezondheidsraad erbij dat er in september nog geen medisch-wetenschappelijke aanleiding was om te beginnen met de boosters.”Wij hebben op 14 september geadviseerd: zorg dat je er klaar voor bent, zodra wij positief adviseren over het starten van een boosterprikcampagne”, aldus de woordvoerder van de raad.Het precieze woord dat de Gezondheidsraad in het advies gebruikt, is “anticiperen”. “Naar verwachting zullen de groepen die als eerste zijn gevaccineerd in Nederland – te beginnen met de oudsten – ook als eerste in aanmerking komen voor een boostervaccinatie. De raad adviseert hierop te anticiperen”, is te lezen in het advies.Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid is dit ook gebeurd. Zo is onder meer begonnen met het voorbereiden van prikuitnodigingen, zegt zij.Verder blijft het volgens de woordvoerder “een megaoperatie om miljoenen mensen te prikken. Dat kost qua logistiek en organisatie tijd.” Ministerie: Pas vanaf 2 november mogelijk om laatste puntjes op de i te zetten Het daadwerkelijke advies om onder meer ouderen een extra prik te geven kwam op 2 november, maar sindsdien komt het vaccineren nog maar traag op gang.Het ministerie brengt hiertegen in dat het pas vanaf die datum mogelijk was “om de laatste puntjes op de i te zetten”. Zo was het volgens de woordvoerder op dat moment pas duidelijk welke doelgroep als eerste een boosterprik moest krijgen.De eerste boosterprik werd op 18 november gezet. Kamer laakt trage start Kamerleden stelden woensdag vragen over de trage start van de campagne. De Jonge zei de vragen terecht te vinden, maar wilde zelf nog geen conclusies trekken. “Ik denk dat het goed is om die vraag bij het RIVM en de Gezondheidsraad te leggen”, zei hij.Het demissionaire kabinet probeert op dit moment uit alle macht de campagne op stoom te krijgen. De GGD zet volgende week 350.000 prikken en daarna moet er voldoende capaciteit zijn voor 700.000 prikken per week. De Gezondheidsraad adviseert om de boosterprik zes maanden na de tweede prik te zetten.Nederland heeft in vergelijking met andere Europese landen tot nu toe zeer weinig boostervaccinaties gezet. 132Halen we straks elk jaar een boosterprik? Zie ook: Kabinet verslikte zich in boostercampagne: 'Waren graag eerder begonnen' , Zie ook: Kabinet verslikte zich in boostercampagne: 'Waren graag eerder begonnen'

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here