Doelpunten:

 • 18′ De Sart 0-1
 • 77′ De Sart (p.) 0-2 

De weergoden waren de 700-tal Lommelse supporters niet goed gezind. In een striemende regen begonnen Lommel en Gent aan de partij. De bezoekers voelden zich als een vis in het water in Limburg en waren erg gretig.

Vadis Odjidja dirigeerde de Gentse aanvalsgolven, een doelpuntje leverden die niet op. “Dan maar op stilstaande fase proberen”, dacht collega-middenvelder Kums. Zijn hoekschop werd weggekopt, maar in de herneming pakte De Sart uit met een heerlijke pegel.

Lommel voelde nattigheid en formuleerde meteen een antwoord. Kis knalde een vrije trap tegen de paal. Vlak voor rust kopte Anello de gelijkmaker over, en dus mochten beide ploegen zich omkleden bij een 0-1-ruststand.

 

Lommel gooide na de pauze Arzani in de strijd. De dribbelkont bezorgde Gent kopzorgen. De hoop op een nieuwe stunt groeide bij de thuisploeg. Tot de bezoekers een penalty kregen. Onvrede bij de Limburgse aanhang, want die zag een overtreding in de opbouw.

 

De Sart liet het niet aan zijn hart komen en knalde de dubbele voorsprong tegen de touwen. Gent had zijn schaapjes op het droge en tikte de wedstrijd uit. Volgende uitdaging: de kwartfinales.

Gent feliciteert De Sart met zijn knap doelpunt.

Neven: “Tissoudali lokte penalty slim uit”

Glenn Neven (Lommel):  “Gent komt op voorsprong dankzij een mooie goal. Toch denk ik dat we de eerste helft de betere kansen hebben. Dan hoop je zo lang mogelijk het kleinste verschil vast te houden en je in de wedstrijd te knokken.”

 

“De ref gaf bij de strafschop zelf toe dat hij niets had gezien en hij liet doorspelen. Aan de andere kant raak ik Tissoudali licht en ging hij neer. Dat was slim van hem. Toen de 0-2 viel,  was het over voor ons.” 

 

“We mogen de beker met opgeheven hoofd verlaten. Dit was voor ons een wedstrijd in cadeauverpakking na de match in Charleroi. Daar wonnen we op een diefje, vandaag had Gent gewoon meer kwaliteit. Het is mooi geweest.”

Castro-Montes (Gent): “We moesten sneller de wedstrijd beslissen. Dat deden we niet, dus was die tweede treffer erg belangrijk. We weten dat Lommel gevaarlijk kon zijn op stilstaande fases, we bleven op onze hoede.”

 

“We creëerden niet erg veel, maar hadden kansen genoeg om te scoren. Ook Laurent Depoitre, al mag je niet onderschatten hoeveel werk hij verzet voor de ploeg. Het enige wat ontbreekt, is een doelpuntje van hem. Voor de rest is iedereen blij met hem.”

Fase per fase

 1. einde, 21 uur 47. Gent stoot door naar de kwartfinales. Gent klopt Lommel met 0-2. Daar mag Hein Vanhaezebrouck Julien De Sart voor bedanken. De middenvelder scoorde een pegel en zette een penalty om. Lommel was een halfuur gevaarlijk, maar kon de ploeg uit 1A niet verrassen. .

  Gent stoot door naar de kwartfinales

  Gent klopt Lommel met 0-2. Daar mag Hein Vanhaezebrouck Julien De Sart voor bedanken. De middenvelder scoorde een pegel en zette een penalty om. Lommel was een halfuur gevaarlijk, maar kon de ploeg uit 1A niet verrassen.

 2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen

 3. 3 minuten extra. De 90 minuten zitten erop, nog 3 minuten toegevoegde tijd komen erbij. . tweede helft, minuut 89.

  3 minuten extra

  De 90 minuten zitten erop, nog 3 minuten toegevoegde tijd komen erbij.

 4. tweede helft, minuut 85. Lommel is nog gevaarlijk op vrije trap. Sales loopt goed weg van zijn verdediger, maar oog in oog met Bolat kan de spits niet afwerken. .

  Lommel is nog gevaarlijk op vrije trap. Sales loopt goed weg van zijn verdediger, maar oog in oog met Bolat kan de spits niet afwerken.

 5. tweede helft, minuut 81. Lommel penetreert de Gentse zestien en schreeuwt om een strafschop. De scheids verroert geen vin, ondertussen wisselt Vanhaezebrouck viermaal. .

  Lommel penetreert de Gentse zestien en schreeuwt om een strafschop. De scheids verroert geen vin, ondertussen wisselt Vanhaezebrouck viermaal.

 6. tweede helft, minuut 74. De Sart maakt zijn tweede! De Sart trapt de penalty hard tegen de netten. Gent geniet van de dubbele voorsprong. .

  De Sart maakt zijn tweede!

  De Sart trapt de penalty hard tegen de netten. Gent geniet van de dubbele voorsprong.

 7. tweede helft, minuut 72. Penalty Gent! Tissoudali gaat op wandel in de Lommelse zestien en gaat neer. Penalty volgens de scheids. Het thuispubliek is razend, want de supporters zagen een overtreding in de opbouw. .

  Penalty Gent!

  Tissoudali gaat op wandel in de Lommelse zestien en gaat neer. Penalty volgens de scheids. Het thuispubliek is razend, want de supporters zagen een overtreding in de opbouw.

 8. tweede helft, minuut 72. Lommel zet zijn voet naast Gent in de partij. De thuisploeg eist de bal op en dwingt de Gentse verdediging tot foutjes. .

  Lommel zet zijn voet naast Gent in de partij. De thuisploeg eist de bal op en dwingt de Gentse verdediging tot foutjes.

 9. Bolat brengt redding. Arzani – weer hij – probeert het eens van ver. Bolat moet zich volledig strekken om de bal uit zijn doel te boksen. Gaat het dan toch eens lukken voor Lommel? . tweede helft, minuut 67.

  Bolat brengt redding

  Arzani – weer hij – probeert het eens van ver. Bolat moet zich volledig strekken om de bal uit zijn doel te boksen. Gaat het dan toch eens lukken voor Lommel?

 10. tweede helft, minuut 66. Hanche-Olsen kopt een hoekschop van Kums op het dak van het doel. Alweer is Gent gevaarlijk op stilstaande fase. .

  Hanche-Olsen kopt een hoekschop van Kums op het dak van het doel. Alweer is Gent gevaarlijk op stilstaande fase.

 11. tweede helft, minuut 61. Neven net niet! De hoekschop voor Lommel levert gevaar op! Kis gooit de bal voor doel, Neven kopt nipt voorlangs. .

  Neven net niet!

  De hoekschop voor Lommel levert gevaar op! Kis gooit de bal voor doel, Neven kopt nipt voorlangs.

 12. tweede helft, minuut 60. Invaller Arzani toont zich. Hij staat nog maar een handvol seconden op het veld, maar verse kracht Arzani haalt uit. Bolat beroerde de bal niet, Lommel krijgt toch een hoekschop. .

  Invaller Arzani toont zich

  Hij staat nog maar een handvol seconden op het veld, maar verse kracht Arzani haalt uit. Bolat beroerde de bal niet, Lommel krijgt toch een hoekschop.

 13. tweede helft, minuut 59. Vadis Odjidja speelt een beresterke partij op het middenveld. Hij dirigeert elke aanval. .

  Vadis Odjidja speelt een beresterke partij op het middenveld. Hij dirigeert elke aanval.

 14. tweede helft, minuut 57.

 15. tweede helft, minuut 55. Lommel neemt een vrije trap op de helft van Gent. Kis lobt de bal richting Neven, maar de verdediger kan niet bij het leer. .

  Lommel neemt een vrije trap op de helft van Gent. Kis lobt de bal richting Neven, maar de verdediger kan niet bij het leer.

 16. tweede helft, minuut 52. Tackle van Neven voorkomt erger. Depoitre stormt richting het Lommelse doel. Neven ziet het gevaar en gaat vol voor de tackle. Hij raakt de bal en voorkomt zo een dubbele achterstand. .

  Tackle van Neven voorkomt erger

  Depoitre stormt richting het Lommelse doel. Neven ziet het gevaar en gaat vol voor de tackle. Hij raakt de bal en voorkomt zo een dubbele achterstand.

 17. tweede helft, minuut 47. Gent komt een eerste keer piepen in de zestien van Lommel. Depoitre wordt niet bereikt. Doelman Fiermarin maakt zich op voor zijn eerste baltoets in de tweede helft. .

  Gent komt een eerste keer piepen in de zestien van Lommel. Depoitre wordt niet bereikt. Doelman Fiermarin maakt zich op voor zijn eerste baltoets in de tweede helft.

 18. tweede helft, minuut 46 match begonnen

 19. tweede helft, minuut 45. Tweede helft! De spelers zijn er opnieuw aan begonnen in Lommel. Verdubbelt Gent de score of knokt de thuisploeg zich alsnog in de match? .

  Tweede helft!

  De spelers zijn er opnieuw aan begonnen in Lommel. Verdubbelt Gent de score of knokt de thuisploeg zich alsnog in de match?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here