,

De Bijenkorf komt samen met onder andere het bekende Britse warenhuis Selfridges in Thaise handen. Dat bevestigt een ingewijde aan persbureau Bloomberg na berichten in Britse media.

Central Group was niet meteen bereikbaar voor commentaar. De Bijenkorf verwijst naar Selfridges, dat geen commentaar wil geven. Selfridges is nu nog in handen van de Canadese familie Weston. Die probeert Selfridges al langere tijd te verkopen.

,

VK, Ierland en Canada

Selfridges is vooral bekend vanwege de gelijknamige warenhuizen. Daarvan zijn er vier in het Verenigd Koninkrijk, waarvan de grote winkel in Londen de bekendste is. Verder heeft het concern nog winkels in Ierland en in Canada.

En in Nederland is Selfridges sinds 2011 eigenaar van de Bijenkorf. Deze heeft in ons land zeven vestigingen.

,

,

KaDeWe en Rinascente

Central Group is in Nederland nog niet erg bekend, maar het is de grootste warenhuisketen in Thailand. Verder heeft het bekende warenhuizen in Europa in bezit, zoals KaDeWe (Kaufhaus des Westens) in Berlijn en de warenhuizen van Rinascente in Italië.

In juni werd al bekend dat de familie Weston de verkoop van Selfridges overwoog. Toen meldden verschillende media dat een onbekende bieder 4 miljard pond (4,6 miljard euro) voor het bedrijf zou willen betalen.

,

Ooit samen met HEMA en V&D

De Bijenkorf was ooit aan de Amsterdamse beurs genoteerd, onder de naam KBB, waaronder toen ook HEMA viel. Eind jaren negentig werd KBB gekocht door Vendex, het bedrijf achter onder meer V&D.

Later werd Vendex KBB gekocht door een groep investeerders. Sommige onderdelen gingen failliet, zoals V&D, andere werden verkocht, zoals de Bijenkorf.

De Bijenkorf had ooit twaalf winkels, maar in 2013 werden vijf filialen gesloten. Het bedrijf wilde zich meer richten op vermogende klanten. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here