NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 01 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Zeker vier gewonden bij ontploffing bom uit Tweede Wereldoorlog in München 01 december 2021 16:33 01-12-21 16:33 Laatste update: 32 minuten geleden Update: 32 minuten geleden 21 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Zeker vier mensen zijn woensdag gewond geraakt toen een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontplofte in het Zuid-Duitse München. Er is geen gevaar buiten de directe omgeving van de explosie, zegt de politie tegen CNN. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zegt tegen Bild dat bij boorwerkzaamheden een explosief van 250 kilo is geraakt. Het explosief ging af in de buurt van treinstation Donnersbergerbrücke. Puin zou vervolgens honderden meters de lucht in zijn geslingerd.De ontploffing was volgens de krant tot in de wijde omtrek te horen en op beelden is te zien dat een grote rookpluim opstijgt. Het treinverkeer in de omgeving werd na het incident stilgelegd.Zeker een van de slachtoffers raakte ernstig gewond, maar zou niet in levensgevaar zijn. Het is nog onduidelijk hoe de bom over het hoofd is gezien voor het begin van de werkzaamheden. De autoriteiten doen normaliter uitvoerig vooronderzoek naar onontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog.Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 wordt in Duitsland ieder jaar zo’n 200 ton op scherp staande explosieven en munitie uit die tijd ontdekt, meldt persbureau Reuters.In 2016 schatte bomexpert Frank Barink in het NPO Radio 2-programma Wout2Day dat er in Nederland nog zo’n 100.000 kilo aan munitie uit de Tweede Wereldoorlog in de grond ligt. Het zou gaan om onder meer bommen, granaten raketten en mijnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here