NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Geld Werk Ondernemen Auto , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 01 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Tata Steel gaat uitstoot sneller en verder verlagen dan gepland 01 december 2021 14:35 01-12-21 14:35 Laatste update: 9 minuten geleden Update: 9 minuten geleden 234 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Staalbedrijf Tata Steel gaat de uitstoot van lood eerder verlagen en die van giftige polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) verder beperken dan gepland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat daarover afspraken zijn gemaakt met het staalbedrijf en de provincie Noord-Holland. De uitstoot van lood wordt al eind 2023 met 70 procent verminderd ten opzichte van 2019. Eerder stond dit voor 2025 gepland. En begin volgend jaar bedraagt de reductie van PAK’s al 50 procent in plaats van 30 procent.Om deze en meer doelen te behalen, worden onder meer vergunningen aangescherpt. Ook worden vaker metingen verricht om vast te stellen dat Tata zich aan de doelen houdt. Waar mogelijk worden de maatregelen verplicht, zegt het ministerie.Kinderen in de omgeving van de Tata Steel-fabriek lopen meer risico op gezondheidsklachten, mede door de uitstoot en neerslag van lood en PAK’s. Dat bleek in september uit onderzoek van het RIVM. Tata moet in de toekomstplannen niet alleen verduurzaming meenemen, maar ook gezondheidswinst voor omwonenden. Meer waterstof en groene stroom Tata kondigde eerder aan de komende jaren meer gebruik te willen maken van waterstof en groene stroom. Het ministerie onderzoekt volgend jaar welke impact dat op de omwonenden heeft.Het bedrijf liet weten pas in 2050 volledig op waterstof te zijn overgeschakeld en het ministerie wil daar niet op wachten. “Ook op de kortere termijn moet het bedrijf schoner produceren en de gezondheidsrisico’s voor omwonenden zo klein mogelijk maken”, zegt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Omwonenden zijn teleurgesteld Advocaat Bénédicte Ficq noemt het teleurstellend dat het ernaar uitziet dat de cokesfabriek van Tata Steel de komende tien jaar nog openblijft. Eerder op woensdag noemde ze de aanscherping van milieueisen “pure winst voor omwonenden”.Ze kwam terug op deze uitspraak toen ze hoorde dat er geen deadline is afgesproken over het sluiten van de cokesfabriek. “Dat is voor omwonenden en hun gezondheid echt een hard gelag”, aldus de advocaat. Ficq deed eerder dit jaar namens elfhonderd mensen aangifte tegen Tata Steel wegens gezondheidsschade. , Cryptovaluta 155521 Pensioen 50091 Sparen 37082 Belasting 12837

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here