NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 01 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google schakelt politieke reclame rond Filipijnse presidentsverkiezingen uit 01 december 2021 16:30 01-12-21 16:30 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 4 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Google toont in de aanloop naar de Filipijnse presidentsverkiezingen volgend jaar geen politieke advertenties. Het beleid geldt voor de periode tussen 8 februari en 9 mei 2022, schrijft Reuters dinsdag. De presidentsverkiezingen van de Filipijnen vinden in mei volgend jaar plaats. Dan wordt een opvolger gezocht voor de huidige president Rodrigo Duterte.Politieke advertenties liggen sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 onder een vergrootglas. Via dat soort reclames zou het mogelijk zijn geweest om verdeeldheid onder kiezers te zaaien. Ook was niet altijd duidelijk van wie de advertenties afkomstig waren.Het is niet de eerste keer dat Google politieke advertenties op zijn platform blokkeert. Het bedrijf deed dat eerder al in Canada tijdens verkiezingen in 2019 en in Singapore in 2020. Google zegt getroffen adverteerders op de hoogte te brengen van de veranderingen.In januari werden ook politieke reclames verboden nadat aanhangers van de Amerikaanse oud-president Donald Trump het Capitool bestormden. Volgens Google ging het toen om een ban met betrekking tot zijn ‘gevoelige gebeurtenissen’-beleid. Dat beleid is in het leven geroepen voor gebeurtenissen waarbij veel misinformatie op het internet wordt verspreid. Eind februari waren politieke advertenties weer welkom in de Verenigde Staten. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here