NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 30 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Jack Dorsey vertrekt als topman bij Twitter 29 november 2021 15:46 29-11-21 15:46 Laatste update: 10 uur geleden Update: 10 uur geleden 65 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Jack Dorsey treedt terug als directeur van Twitter, meldt het bedrijf maandagmiddag. Dorsey zal worden opgevolgd door Parag Agrawal, die momenteel nog technologiemanager bij het platform is. Dorsey is naast directeur een van de oprichters van Twitter. Hij geldt als een van de invloedrijkste personen als het aankomt op de rol van sociale media wereldwijd. Meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd maken dagelijks gebruik van Twitter.Het sociale medium krijgt net als andere sociale media kritiek op zijn rol als online platform. Twitter zou een giftige omgeving zijn voor vrouwen en minderheden. Ook werkt de site volgens critici polariserend en heeft Twitter te kampen met desinformatie. Dorsey zou Twitter te weinig aandacht geven De activistische investeerder Elliott Management zou begin 2020 al hebben opgeroepen tot het vertrek van Dorsey. De topman zou Twitter te weinig aandacht geven door ook aan het roer van betalingsbedrijf Square te staan.Uiteindelijk kwamen de twee tot een akkoord waardoor Dorsey bij Twitter kon blijven. Daarbij kregen Elliott Management en een ander investeringsbedrijf een zetel in het Twitter-bestuur. Het is onduidelijk of Elliott Management nu een rol speelt in het mogelijke vertrek van Dorsey. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here