NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 30 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Deense fabrikant van windturbines herstelt van gijzelsoftware 29 november 2021 18:38 29-11-21 18:38 Laatste update: 9 uur geleden Update: 9 uur geleden 20 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een van ‘s werelds grootste producenten van windturbines is slachtoffer geworden van gijzelsoftware. Dat bevestigt het Deense bedrijf Vestas zelf maandag. Vestas werd op 19 november slachtoffer van ransomware. Nu tien dagen later lijkt het bedrijf zich weer te herstellen van de cyberaanval.In een mededeling meldt het bedrijf dat er samen met externe partners hard is gewerkt om alle computersystemen weer werkend te krijgen. Bijna alles werkt weer volgens directeur Henrik Andersen. Het functioneren van windturbines zou niet zijn verstoord.Andersen vermoedt dat de gijzelsoftware alleen interne systemen op slot heeft gezet. Wel zijn er bedrijfsgegevens door de criminelen gedownload. Er wordt nog onderzocht welke data precies zijn uitgelekt.Het is niet bekend of Vestas losgeld heeft betaald om weer toegang te krijgen tot de eigen computersystemen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here