NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 01 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Bijna drie kwart van de Nederlanders maakt gebruik van slimme apparaten 01 december 2021 00:02 01-12-21 00:02 Laatste update: 5 minuten geleden Update: 5 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Bijna drie kwart (72 procent) van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder bezit één of meerdere slimme apparaten. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het onderzoek is gehouden onder 6.500 mensen van twaalf jaar en ouder. Volgens het CBS worden vooral slimme meters voor water, gas of stroom veel gebruikt. 59 procent had zo’n apparaat in huis. Ook gaf een kwart van de mensen aan een slimme thermostaat te gebruiken.Daarnaast had bijna 20 procent van de mensen slimme accessoires, zoals een smartwatch of een bewegingsmeter. Twee op de tien mensen gaven aan gebruik te maken van een virtuele assistent zoals Siri of Alexa om bijvoorbeeld een speaker te bedienen.Slimme verlichting, stekkers of andere systemen voor slim wonen zijn minder populair. 14 procent van de mensen gaf aan daar gebruik van de maken. 11 procent maakt gebruik van slimme rookmelders, beveiligingscamera’s of andere veiligheidssystemen. Slechts 6 procent had slimme huishoudelijke apparaten in huis, zoals een robotstofzuiger of koelkast die met het internet verbonden is.Van de mensen die aangaven thuis geen slimme apparaten of systemen te gebruiken, noemde 77 procent als reden hier geen behoefte aan te hebben. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here