NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 29 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ruim 2.300 schademeldingen na zware beving in Gronings dorp Garrelsweer 29 november 2021 20:47 29-11-21 20:47 Laatste update: 9 minuten geleden Update: 9 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Gedupeerden van de aardbeving op 16 november in het Groningse dorp Garrelsweer hebben inmiddels 2.367 schademeldingen ingediend, zei demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken) maandag in de Tweede Kamer. Bijna 1.700 meldingen komen uit het gebied rond het epicentrum. De impact van de beving was groot, aldus de bewindsman. Volgens hem moesten in zes gevallen van schademelding direct maatregelen worden genomen. De schademeldingen komen binnen bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Dat streeft ernaar binnen een jaar alle meldingen af te handelen, aldus Blok.De beving in Garrelsweer had een kracht van 3,2. Het was een van de zwaarste bevingen in het afgelopen decennium.De Kamer praat maandagavond met Blok en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) over de problemen in Groningen. Vrijwel alle partijen in de volksvertegenwoordiging vinden dat de schadeafhandeling en de versterkingsoperatie in de noordelijke provincie veel te langzaam gaan. Zie ook: Simpel uitgelegd: Waarom zijn er nog aardbevingen in Groningen? , Zie ook: Simpel uitgelegd: Waarom zijn er nog aardbevingen in Groningen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here