NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 29 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Miljoenen naar bibliotheken voor hulp aan wie moeite heeft met computers 29 november 2021 10:05 29-11-21 10:05 Laatste update: 48 minuten geleden Update: 48 minuten geleden 21 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het kabinet maakt de komende jaren 18 miljoen euro extra vrij voor digitale hulp in bibliotheken. Het gaat bijvoorbeeld om hulp aan mensen die het lastig vinden de overheid via de digitale kanalen te bereiken. Volgens het kabinet is de vraag hiernaar de laatste tijd toegenomen, onder meer door de CoronaCheck-app die nodig is voor bijvoorbeeld een bezoek aan een café of restaurant.Nederland telt naar schatting vier miljoen mensen die slecht overweg kunnen met computers. Daardoor weten ze niet zo makkelijk de weg te vinden naar overheidsdiensten die gebruikmaken van DigiD.Voor deze groep zijn bij enkele honderden bibliotheken zogenoemde Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) ingericht.”De laagdrempelige hulp die bibliotheken hierin kunnen bieden, helpt de kloof tussen de burgers en de overheid te verkleinen”, zegt demissionair staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken). Met het extra geld kan deze maatschappelijke dienstverlening worden uitgebreid. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here