NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 28 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Vrijwel zeker meerdere besmettingen in Nederland met nieuwe virusvariant uit zuidelijk Afrika 27 november 2021 19:56 27-11-21 19:56 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 1.4K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , In Nederland zijn vrijwel zeker meerdere besmettingen met de omicronvariant van het coronavirus vastgesteld, meldt het RIVM zaterdagavond. Deze nieuwe variant, die voor het eerst werd gevonden in het zuidelijke gedeelte van Afrika, is besmettelijker dan de bestaande coronavirusvarianten. Volg het nieuws rond de nieuwe variant VolgenOntvang een melding bij belangrijke ontwikkelingen Het RIVM meldt dat bij een deel van de 61 positief geteste passagiers van twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika die vrijdag landden op Schiphol “vermoedelijk de omicronvariant is aangetroffen”. Verdere analyses moeten definitief uitwijzen of er inderdaad sprake is van besmetting met de nieuwe virusvariant. Deze resultaten worden zondag verwacht.Bij de positief geteste passagiers zijn tests uitgevoerd op de zogeheten spike-eiwitten, bevestigt een woordvoerder van het RIVM aan NU.nl. Daaraan konden de onderzoekers zien dat het bij een aantal besmette personen om een andere variant gaat. Op die manier kan het RIVM concluderen dat de omicronvariant “vrijwel zeker” is aangetroffen bij een aantal personen.De 61 besmette personen zitten momenteel in afwachting van de definitieve resultaten in quarantaine in een hotel op Schiphol. Die definitieve resultaten verwacht het RIVM op zondag te kunnen publiceren. WHO noemt de nieuwe variant ‘zorgelijk’ Gezondheidsorganisatie WHO bestempelde de omicronvariant vrijdag als “zorgelijk”. Die status werd toegekend nadat uit eerste onderzoeken van de WHO was gebleken dat de omicronvariant besmettelijker is dan de bestaande varianten. De onderzoekers weten nog niet precies wat voor gevolgen dat heeft voor het ziekteverloop, maar zijn er niet gerust op.De variant is volgens de WHO goed op te sporen door middel van PCR-tests. De gezondheidsorganisatie doet nog verder onderzoek naar de nieuwe variant van het virus.Volgens de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Joe Phaahla is er “nog geen indicatie” dat de coronavaccins minder goed bescherming bieden tegen de nieuwe coronavirusvariant. Dat zei de minister op basis van voorlopig onderzoek, maar hij benadrukte wel dat er nog niet veel data beschikbaar zijn. Zie ook: WHO bestempelt nieuwe coronavariant in zuidelijk Afrika als 'zorgelijk' Reisbeperkingen om nieuwe variant tegen te houden Verschillende landen in Europa, waaronder Nederland, besloten vrijdag om reisbeperkingen in te stellen voor mensen uit zeven landen in het zuidelijke gedeelte van Afrika, waar de omicronvariant voor het eerst werd gevonden.De nieuwe variant van het virus is al wel in Europa geconstateerd. Vrijdag en zaterdag kwamen er meldingen van besmettingen met de omicronvariant in België, Engeland, Duitsland en Italië. Zie ook: Dit weten we over de nieuwe coronavariant die tot zorgen leidt 104Zorgen over nieuwe virusvariant: zo ontstaat een mutatie , Zie ook: WHO bestempelt nieuwe coronavariant in zuidelijk Afrika als 'zorgelijk' , Zie ook: Dit weten we over de nieuwe coronavariant die tot zorgen leidt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here