NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 28 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Australië wil strenge wet invoeren tegen trollen op sociale media 28 november 2021 10:00 28-11-21 10:00 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 355 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Australië wil een strenge wet tegen anonieme trollen op sociale media invoeren, heeft premier Scott Morrison zondag aangekondigd. Het wetsvoorstel moet het mogelijk maken om de identiteit van anonieme internettrollen op te eisen. Internettrollen zijn anonieme accounts op sociale media die berichten plaatsen om reacties uit te lokken, zoals woede, irritatie of verdriet.Grote techbedrijven als Facebook en Google worden in de wetgeving beschouwd als uitgevers en kunnen volgens het wetsvoorstel aansprakelijk worden gesteld voor beledigende en lasterlijke berichten op hun platforms. De nieuwe regels behoren volgens de regeringsleider tot de strengste ter wereld.”Sociale media zijn te vaak een paleis voor lafaards, waar anonieme personen kunnen pesten, lastigvallen en zonder consequenties levens ruïneren”, zegt Morrison in een verklaring. Het is hoog tijd dat de platforms verantwoordelijkheid nemen voor dergelijke content, aldus de premier. Wie doelwit is van laster of pesterijen op sociale media kan een klacht indienen, waarna het betreffende platform het materiaal moet verwijderen. Als dat niet gebeurt, dan kan een rechtbank het socialemediabedrijf dwingen om de naam van de trol prijs te geven, waarna die ter verantwoording kan worden geroepen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here