NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 27 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Eerste levering van coronavaccins voor kinderen voor het einde van het jaar 27 november 2021 02:55 27-11-21 02:55 Laatste update: 11┬áminuten geleden Update: 11┬áminuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Hoewel er nog geen officieel besluit is om (groepen van) kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren, wordt eind volgende maand al wel de eerste levering verwacht van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech bestemd voor kinderen. Het gaat om 42.000 doses met aangepaste kinderdosering, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdagavond aan de Tweede Kamer. Volg dit onderwerp VolgenOntvang een melding bij nieuws rondom coronavaccins De Gezondheidsraad verwacht eind volgende week met een advies te komen over het vaccineren van kinderen die behoren tot een medische risicogroep. Daarna neemt De Jonge een besluit. Het RIVM werkt vooruitlopend hierop al aan scenario’s voor de vaccinatie van de kinderen.Het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelde eerder deze week dat het vaccin van Pfizer/BioNTech veilig en effectief is voor kinderen vanaf vijf jaar. Eerder werd het gebruik van het vaccin al goedgekeurd voor iedereen van twaalf jaar en ouder.Verder heeft De Jonge via de gezamenlijke inkoopprocedure van de Europese Commissie een reservering geplaatst voor de anti-COVID-19-pillen Paxlovid van Pfizer en Lagevrio van MSD. Deze pillen zouden volgens de fabrikanten voorkomen dat mensen die positief getest zijn op het coronavirus uiteindelijk ernstig ziek worden. Het EMA moet de geneesmiddelen nog wel goedkeuren. 53Zo werken het Pfizer- en Modernavaccin in je lichaam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here