NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 27 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Duitse softwareontwikkelaar beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentie 27 november 2021 15:56 27-11-21 15:56 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 88 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Duitse cloudsoftwareontwikkelaar Nextcloud heeft een klacht ingediend over Microsoft bij de Duitse mededingingsautoriteit. Volgens de ontwikkelaar heeft Microsoft een dominante marktpositie, die het bedrijf misbruikt, schrijft Der Spiegel vrijdag. Nextcloud vindt dat het Amerikaanse bedrijf te ver gaat bij de integratie van zijn eigen clouddienst OneDrive met zijn Office-softwarepakketten. De clouddienst wordt regelmatig aan Windows-gebruikers getoond, bijvoorbeeld bij het opslaan van documenten, stelt Nextcloud.In de brief van de cloudsoftwareontwikkelaar aan de mededingingsautoriteit staat dat Microsoft een “uniek digitaal ecosysteem heeft gecreëerd in verschillende strategisch belangrijke markten in de digitale sector”.Daarbij wijst Nextcloud onder andere naar Microsofts zoekmachine Bing en de vergaderapp Teams. Het ecosysteem zou het “moeilijk maken voor derden om te concurreren met Microsoft”.De klachten over Microsofts marktpositie in Europa zijn niet nieuw. Vorig jaar diende berichtenapp Slack een klacht over Teams in bij de Europese Commissie. Slack claimt dat Microsoft zijn chatdienst illegaal onderdeel heeft gemaakt van het Office-pakket, zodat Microsoft-klanten er niet omheen kunnen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here