NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 27 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , AIVD en MIVD krijgen meer ruimte in aanpak van staatshackers 26 november 2021 17:27 26-11-21 17:27 Laatste update: 11 uur geleden Update: 11 uur geleden 53 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een nieuw wetsvoorstel moet de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) tijdelijk meer ruimte geven om onderzoek te doen naar andere landen met een “offensief cyberprogramma”. Dat schrijft de NOS vrijdag op basis van eigen bronnen. De diensten kunnen door de nieuwe wet mogelijk makkelijker hacks op computersystemen van die landen uitvoeren. Op dit moment moeten de inlichtingendiensten daar nog toestemming voor vragen van hun toezichthouders, maar dat is straks niet steeds meer nodig.Hoe het wetsvoorstel er verder precies uitziet, blijft onduidelijk. “We zien de cyberdreiging van deze landen gericht op Nederland toenemen”, meldt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de NOS. “Het doel van de tijdelijke wet is om de diensten meer armslag te geven daarnaar.”Het wetsvoorstel is vrijdagmiddag besproken in de ministerraad, maar die heeft er nog geen besluit over genomen. De toezichthouders van de inlichtingendiensten moeten dat eerst nog doen, schrijft de NOS. Welke landen het doelwit zijn in de nieuwe wet, is niet duidelijk. China, Rusland en Iran worden ervan beschuldigd de afgelopen tijd aanvallen op Nederland en andere westerse landen te hebben uitgevoerd. De bevoegdheden zouden kunnen worden ingezet tegen die landen. NU.nl heeft het ministerie om een reactie gevraagd, maar het departement was vrijdag niet direct bereikbaar. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here