NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 26 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Frankrijk begint vliegende taxi's te testen voor Olympische Spelen 26 november 2021 07:22 26-11-21 07:22 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 44 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Frankrijk gaat ergens in de komende maanden beginnen met het testen van vliegende taxi’s, meldt persbureau Bloomberg. Deze taxi’s moeten mensen gaan vervoeren tijdens de Olympische Zomerspelen, die in 2024 in het land worden gehouden. De vervoermiddelen zullen buiten Parijs worden getest. Het doel is om twee speciale vliegroutes te creëren. De eerste route moet de vliegvelden Charles de Gaulle en Le Bourget met elkaar verbinden. De andere route verbindt twee buitenwijken in het zuidwesten van de Franse hoofdstad.Ontwikkelaars Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace, Lilium en Joby Aviation zijn bij het project betrokken. Ze gaan er samen met de Franse burgerluchtvaartautoriteit mee aan de slag. De landings- en startzones op het vliegveld Pontoise-Cormeilles-en-Vexin zijn eerder dit jaar al aangepast voor de tests.In de afgelopen jaren zijn vergelijkbare taxiprojecten opgestart, waaronder in Duitsland. Daar maakte de eerste vliegende taxi in 2019 een testvlucht. 55Duitse vliegende taxi maakt eerste testvlucht , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here