NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 26 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apple en Google krijgen in Italië miljoenenboete voor verzamelen van gegevens 26 november 2021 10:32 26-11-21 10:32 Laatste update: 34 minuten geleden Update: 34 minuten geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Italiaanse concurrentiewaakhond AGCM heeft Apple en Google elk een boete van 10 miljoen euro opgelegd voor de manier waarop ze gegevens van gebruikers verzamelen. De toezichthouder noemt de werkwijze van de bedrijven agressief. De autoriteit zegt dat het systeem van Google zo is ontworpen dat gebruikers bij het instellen van hun account de algemene voorwaarden voor gegevensgebruik moeten accepteren. Bij Apple hebben gebruikers helemaal geen keuze, concludeert de waakhond.In een verklaring meldt de autoriteit verder dat de technologiebedrijven niet op tijd duidelijke informatie hebben verstrekt over hoe ze de gegevens van gebruikers verzamelen en gebruiken.De opgelegde boete is de hoogste die de Italiaanse toezichthouder in zulke gevallen kan opleggen.Begin deze week kregen Apple en Amazon ook al een boete in Italië. Volgens de Italiaanse concurrentiewaakhond overtraden de bedrijven Europese concurrentieregels toen ze samen bepaalden welke aanbieders Apple-producten mochten verkopen. De boetes die toen werden opgelegd, bedroegen samen 203 miljoen euro. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here