NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 25 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ziekenhuiszorg verder in de knel; afschaling planbare kritieke zorg 25 november 2021 05:37 25-11-21 05:37 Laatste update: 32 minuten geleden Update: 32 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De ziekenhuizen kunnen binnenkort geen chemotherapie, niertransplantaties en andere kritieke planbare zorg verlenen. De afgelopen weken konden ze al weinig tot geen heup- en knieoperaties en cosmetische ingrepen uitvoeren en nu moet ook geplande kritieke zorg eraan geloven. De beperking geldt ook voor andere operaties en behandelingen die volgens planning binnen zes weken moesten worden uitgevoerd. De verdere afname van kritieke zorg wordt ingezet zodra demissionair zorgminister Hugo De Jonge goedkeuring geeft aan fase 2d van het plan ter opschaling van de zorg aan coronapatiënten.Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft het verzoek ingediend bij de minister, maar een woordvoerder van het ministerie van VWS kon woensdagavond niet met zekerheid zeggen of het ook was ontvangen.In verband met de pandemie hebben het netwerk en de ziekenhuizen het opschalingsplan opgesteld. Mocht de zorg overbelast raken door de toestroom van coronapatiënten, dan wordt personeel vrijgespeeld om te helpen bij de coronazorg. Ook Defensie en het Rode Kruis kunnen dan worden ingezet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here