,

Met de overname kan de lening van 50 miljoen euro worden afgelost die Jumbo eind 2020 deed aan de kopers van HEMA, de familie Van Eerd en investeerder Parcom. De bakkerijen van HEMA dienden daarbij als onderpand. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Grootste bakkerij van Nederland

Bij de deal is niet alleen de centrale bakkerij van HEMA in Almere inbegrepen, ook de regionale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond wisselen van eigenaar. Voor de klanten van HEMA verandert niets; de tompoucen en al het andere gebak houden dezelfde receptuur, stelt HEMA. 

Door de samenvoeging met de bakkerijen van het Udense BACU ontstaat de grootste banketbakkerij van Nederland, aldus HEMA. 

,

Bij BACU werken momenteel zo’n 550 mensen. Het bedrijf levert dagelijks brood en gebak aan 700 winkels. 

Na de overname krijgt BACU twee divisies: BU HEMA en BU Jumbo. Die blijven ieder hun eigen brood bakken en ieder apart verantwoordelijk voor de productontwikkeling bij beide winkelketens.

,

,

De verkoop is onderdeel van de nieuwe strategie van HEMA. Het warenhuis focust zich onder leiding van nieuwe topvrouw Saskia Egas Reparaz op en paar onderdelen, waaronder het afstoten van vestigingen in landen buiten de kernmarkten en het opknappen van de stenen winkels in Nederland en België.

Ook wil HEMA zich meer richten op duurzame producten en de samenwerking met Jumbo vergroten. De deal met BACU past goed bij dit laatste punt. Door de bakkerijen te verkopen, kan HEMA zich toeleggen op de verkoop van brood en banket en de productie ervan overlaten aan de bakkers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here