In Rijsel is er niemand die nog terugdenkt aan het moeizame begin van Jonathan David bij de Noord-Fransen. De ex-speler van Gent scoort tegenwoordig met de ogen dicht, tegen Salzburg al voor de 12e keer dit seizoen.

 

Zijn doelpunt was er geen voor de eeuwigheid, na een rommelige fase met Burak Yilmaz als aangever, maar het is er wel eentje dat goud waard is. Bijna letterlijk dan, want David drijft er niet alleen zijn eigen marktwaarde mee op, maar hij zorgt er ook voor dat Rijsel wellicht nog wat langer van de vetpotten van de Champions League kan snoepen.

 

Salzburg had zich met een zege kunnen plaatsen en drong ook aan na de rust, maar José Fonte dirigeerde zijn achterhoede op keizerlijke wijze. De beste kansen waren uiteindelijk nog voor Rijsel, al wou geen enkele ploegmaat de trofee van Man van de Match afnemen van David.

Lees ook:

Champions League

Strijd der Goudklompjes: welk supertalent drijft zijn prijs nog meer op?