NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 24 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , 1,5 meter afstand is weer verplicht, overtreders riskeren boete van 95 euro 23 november 2021 16:20 23-11-21 16:20 Laatste update: 40 minuten geleden Update: 40 minuten geleden 3.9K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , 1,5 meter afstand houden tot elkaar is vanaf vandaag weer verplicht voor iedereen van achttien jaar of ouder. Dat maakte het demissionaire kabinet dinsdag bekend. De 1,5 meter gold tot vandaag als dringend advies. Nu kunnen politieagenten en boa’s de maatregel officieel weer handhaven. Overtreders riskeren een boete van 95 euro. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zegt dat de politie op termijn meer mensen nodig heeft om de maatregel te handhaven. Als gevolg van de huidige “onderbezetting” is het niet realistisch dat de regel direct goed wordt gehandhaafd.Het kabinet voerde de maatregel weer in “om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen”. Daarbij is het volgens het kabinet “essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt”.Er gelden echter uitzonderingen. Zo hoeven mensen die op hetzelfde adres wonen geen afstand te houden tot elkaar. Ook op plekken waar het coronatoegangsbewijs nodig is, zoals in de horeca en in de sportschool, geldt de verplichting niet. Ook voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs geldt een uitzondering, net als voor sporten en andere hobby’s waarbij afstand houden niet gaat.Er zijn ook situaties waarin het praktisch niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden; denk aan contactberoepen, zoals kappers en stylisten, het openbaar vervoer en autorijlessen. Daar geldt in de meeste gevallen een mondkapjesplicht. In winkels moet afstand worden gehouden én een mondmasker worden gedragen.Verder drukt het kabinet mensen op het hart om ook de andere basisregels die bedoeld zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan te blijven volgen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn, benadrukt het kabinet. De basisregels zijn: Was vaak je handen. Hoest en nies in je elleboog. Houd 1,5 meter afstand. Schud geen handen. Zorg voor voldoende frisse lucht binnen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Zie ook: RIVM-top maakt zich grote zorgen en betwijfelt of gedragskentering nog komt 47Rutte wil betere naleving van coronaregels zien , Zie ook: RIVM-top maakt zich grote zorgen en betwijfelt of gedragskentering nog komt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here