NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 23 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Bij rellen in Rotterdam gewond geraakte mensen zijn niet in levensgevaar 23 november 2021 07:25 23-11-21 07:25 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 268 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De mensen die vrijdagavond gewond raakten bij de rellen in het centrum van Rotterdam verkeren volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb niet in levensgevaar. Dat zei hij maandagavond in het televisieprogramma Jinek. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over de nasleep van de coronarellen in Rotterdam Vrijdagavond liep in Rotterdam een demonstratie tegen de kabinetsplannen voor een 2G-beleid uit de hand. Bij de rellen werden 49 mensen aangehouden. De politie voelde zich zo in het nauw gedreven dat agenten schoten losten.Volgens Aboutaleb raakten bij de rellen zeven personen gewond. Vier van hen belandden met een schotwond in het ziekenhuis. De Rotterdamse burgemeester baseert zich op informatie van de ziekenhuizen.Volgens Aboutaleb was een deel van de relschoppers “echt gekomen om slachtoffers te maken”. “Ze hebben het idee dat ze het gevecht moeten aangaan met de politie”, aldus de burgemeester. “Maar er is geen enkele verzachtende omstandigheid om een agent te willen doden.”Aboutaleb vertelde dat een van de gewonden nog aan het filmen was toen hij op een brancard werd weggevoerd. Een ME’er die iemand ging helpen die in zijn been was geschoten, ontdeed zich van zijn uitrusting en kreeg toen een baksteen tegen zijn borst. 45Rotterdamse ondernemers maken schade op na rellen Aangetroffen vingerkootje wordt gebruikt bij de opsporing Een agent die brandweermensen probeerde te beschermen, stond met een getrokken wapen tegenover relschoppers die hem uitdaagden. “Surrealistisch”, vindt de burgemeester, die ook zei dat door het afsteken van zwaar vuurwerk iemand waarschijnlijk een hand moet missen.Ook is volgens Aboutaleb een vingerkootje aangetroffen. Dat lichaamsdeel wordt nu gebruikt bij de opsporing. Zie ook: Chaos en schoten: dit is wat we weten over de coronarellen in Rotterdam , Zie ook: Chaos en schoten: dit is wat we weten over de coronarellen in Rotterdam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here