NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 23 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Activisten plaatsen adres van J.K. Rowling op Twitter 22 november 2021 20:04 22-11-21 20:04 Laatste update: 9 uur geleden Update: 9 uur geleden 167 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Activisten die opkomen voor de rechten van transgender personen hebben het thuisadres van J. K. Rowling gedeeld op Twitter. De Britse auteur laat maandag weten dat ze zich ondanks deze actie zal blijven uitspreken. “Ik heb nu al zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik er het huis mee kan behangen, en ik ben niet gestopt met mijn mening te verkondigen”, schrijft Rowling op Twitter.Drie transactivisten deelden vrijdag foto’s op Twitter waarop ze borden omhooghielden voor het huis van Rowling. Op de borden stond onder meer “transrechten zijn mensenrechten”. Volgens de 56-jarige Harry Potter-auteur was haar thuisadres zichtbaar op de foto’s. De Twitter-accounts van de activisten zijn inmiddels verwijderd.Rowling kwam eind 2019 onder vuur te liggen toen ze op sociale media een artikel bekritiseerde waarin de omschrijving “mensen die menstrueren” voorkwam. Ze grapte dat daar toch een woord voor was, doelend op vrouwen. Critici namen haar dat kwalijk, omdat ook transgender mannen kunnen menstrueren.Vanwege de vele boze reacties op haar opmerking schreef ze een blogpost waarin ze zei dat ze tegen het “uitwissen” van biologische seksebepaling is. Dat kwam haar op veel kritiek te staan, ook van enkele bekende Harry Potter-acteurs. Last Friday, my family’s address was posted on Twitter by three activist actors who took pictures of themselves in front of our house, carefully positioning themselves to ensure that our address was visible. 1/8AvatarAuteurjk_rowlingMoment van plaatsen12:22 – 22 november 2021 I’ve now received so many death threats I could paper the house with them, and I haven’t stopped speaking out. Perhaps – and I’m just throwing this out there – the best way to prove your movement isn’t a threat to women, is to stop stalking, harassing and threatening us. 8/XAvatarAuteurjk_rowlingMoment van plaatsen12:26 – 22 november 2021 , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here