NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 23 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Acht aanhoudingen na nieuwe onrustige avond in Roosendaal 23 november 2021 07:26 23-11-21 07:26 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 484 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Bij ongeregeldheden in Roosendaal zijn maandagavond acht mensen aangehouden. In de wijk Langdonk veroorzaakte een groep van zo’n vijftien relschoppers onrust, meldt de Brabantse gemeente in een verklaring. Ze staken onder meer een bushokje in brand en er werd zwaar vuurwerk afgestoken. Volgens regionale media brak er ook brand uit bij een kinderdagverblijf in de wijk. Mogelijk ontstond die nadat er vuurwerk naar binnen was gegooid. De Mobiele Eenheid kwam eraan te pas om de onlusten de kop in te drukken.Het was voor de tweede avond op rij onrustig in Roosendaal. Zondagavond werd er brand gesticht bij een basisschool in Langdonk en op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken. De wijk werd toen enige tijd afgesloten om te voorkomen dat de groep relschoppers zou groeien.Veertien mensen zijn zondag aangehouden. Ze zijn in de leeftijd van 15 tot 26 jaar, maar onder de verdachten is ook een 51-jarige vrouw. De relschoppers lijken de strengere coronamaatregelen aan te grijpen als excuus voor het geweld, zei een politiewoordvoerder.Burgemeester Han van Midden sprak maandagavond van een lik-op-stukbeleid en noemde de rellen onacceptabel. “We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen”, zei hij in een verklaring.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here