NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 22 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rutte noemt rellen afgelopen weekend 'puur geweld onder mom van demonstreren' 22 november 2021 11:10 22-11-21 11:10 Laatste update: 58 minuten geleden Update: 58 minuten geleden 914 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De rellen van de afgelopen dagen in verschillende steden waren volgens demissionair premier Mark Rutte “puur geweld onder het mom van demonstreren”. Hij laat maandag weten dat politie en justitie er alles aan zullen doen om diegenen die erachter zitten ter verantwoording te roepen. Rutte zegt zich te realiseren dat er in de samenleving veel spanningen zijn “omdat we al zo lang te maken hebben met alle ellende van corona”. Hij benadrukt het recht op demonstraties altijd te zullen verdedigen, “maar ik zal nooit accepteren dat idioten puur geweld gebruiken tegen politie en ambulancemedewerkers onder het mom van ‘we zijn ontevreden'”.De onrust in het land begon vrijdag met coronarellen in Rotterdam. Een demonstratie tegen de mogelijke invoering van het 2G-beleid (alleen een coronatoegangsbewijs voor mensen die tegen COVID-19 gevaccineerd zijn of van de ziekte hersteld zijn) liep daar volledig uit de hand. Politieauto’s werden in brand gestoken en hulpdiensten bekogeld. Meer dan vijftig mensen zijn gearresteerd en acht personen zitten nog vast.Zaterdag werden ook tientallen personen aangehouden in Den Haag, Roermond, het Limburgse Stein en op Urk. Ook bij deze ongeregeldheden werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. Zondag hebben agenten in Groningen, Enschede, Leeuwarden, Tilburg en Roosendaal zeker 26 personen opgepakt bij soortgelijke ongeregeldheden. 73Rutte: ‘Deze rellen hadden niets met demonstreren te maken’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here