Drie duo's in de running

Met 3 koppels – De Ketele/Ghys, Mørkøv/Hansen en De Buyst/Kluge – maakte Gent zich op voor een spannende slotdag van de Zesdaagse. In de openingsnummers werden er nog wat punten gesprokkeld, vooral De Ketele en Ghys profiteerden daarvan.

 

Met 354 punten voor Mørkøv/Hansen en De Ketele/Ghys keek ‘t Kuipke naar een traditionele nagelbijter tijdens de ploegkoers. Ook Kluge en De Buyst stonden nog in dezelfde ronde, maar hadden duidelijk minder punten. Ze moesten dus een ronde sneller rijden dan de andere duo’s.

 

De ploegkoers begon met een aangenaam steekspel tussen de sterkste renners. Kluge en De Buyst kozen voor het offensief, maar de reactie van de anderen bleef uiteraard niet uit. Keisse en Cavendish waren in de aanvangsfase zelfs de grote winnaars, ze kwamen terug tot op 1 ronde van de 6 leiders.

Zware smak Hansen en Cavendish

Het laatste nummer van de Zesdaagse was net halfweg, maar toen ging het helemaal mis. Thijssen reed over een natte plek en kon zijn fiets nog maar net onder controle houden. De Ketele ontsnapte, maar Hansen en vooral Cavendish kwamen zwaar ten val.

 

Cavendish bleef een tijd liggen, kwam wel zelfstandig recht, maar moest uiteindelijk op een draagberrie ‘t Kuipke verlaten. Hansen ging na de onderbreking verder, maar de wereldkampioenen waren uitgeschakeld voor de winst. Ze verloren in het laatste deel van de ploegkoers nog 5 ronden.

Cavendish en Hansen komen zwaar ten val

De Ketele wint laatste Zesdaagse in Gent

Er volgde wel nog een spannende eindstrijd tussen De Ketele/Ghys en Kluge/De Buyst. Het laatste duo moest de Zesdaagse beëindigen met een ronde extra voorsprong, maar De Ketele was niet van plan om zich in zijn Gent een laatste triomf te laten afsnoepen.

 

Samen met Ghys zette hij nog een straffe ‘doublette’ op poten. De Buyst en Kluge deden nog wat ze konden, maar moesten uiteindelijk de strijdbijl begraven. De Ketele sluit zo toch met een knaller zijn loopbaan af.

 

De Ketele komt met 5 eindzeges op gelijke hoogte van Matthew Gilmore. Enkel Keisse en Clark (7 keer), De Wilde (9 keer) en Sercu (11 keer) deden nog beter. Het was mogelijk de laatste Zesdaagse die De Ketele afwerkte. Ook in Rotterdam gaat hij normaal gezien later dit jaar nog van start, maar het coronavirus trekt daar waarschijnlijk een streep door.

De Ketele en Ghys winnen de Zesdaagse in Gent na (korte) ontknoping in de ploegkoers

De Ketele is blij, maar heeft het ook over anticlimax: “Het was niet fair meer”

“Het liep de hele namiddag heel goed”, analyseerde Kenny De Ketele zijn laatste dag in ‘t Kuipke. 

 

“We wonnen bijna alles en ik voelde me heel goed. Maar toen was er dat ongelukkig moment met die val door water op de piste. We hadden geen kans en slierden weg.”

 

De Ketele en Robbe Ghys bleven recht, maar uitdager Lasse Norman Hansen viel wel stevig. Die val dwarsboomde de kansen van de Denen op de eindzege. 

 

“Het was een anticlimax”, besefte De Ketele. “Hansen deed daarna nog wel mee, maar het was niet fair meer.”

 

“Het overvalt me nu op een andere manier. Het einde was kort en heftig”, zegt De Ketele, die nu misschien bondscoach wordt. “Dat is nog een vraagteken, maar ik zou het heel graag doen.”

 

Jasper De Buyst werd met Roger Kluge uiteindelijk nog de grootste belager van De Ketele en Ghys. “Ze waren te sterk”, was hij eerlijk.

 

“We hebben een goeie Zesdaagse gereden en waren de op twee na beste ploeg. Na die val voelde Hansen zich duidelijk niet meer lekker. We reden nog wel om te winnen, maar de terechte winnaars staan op 1.”

Eindstand
    punten rondes
1. Kenny De Ketele/Robbe Ghys 376  
2. Roger Kluge (Dui)/Jasper De Buyst 307  
3. Michael Mørkøv (Den)/Lasse Norman Hansen (Den) 368 +6
4. Iljo Keisse/Mark Cavendish (GBr) 266 +7
5. Otto Vergaerde/Jules Hesters 160 +13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here