NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 22 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Facebook-top hield aanpassing van antidiscriminatiesoftware tegen 22 november 2021 12:59 22-11-21 12:59 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 21 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Aanpassingen aan de software die haatberichten van Facebook verwijdert voordat deze worden gezien, zouden door bestuursleden van het sociale medium zijn tegengehouden. Dat meldt The Washington Post zondag op basis van ingewijden en interne documenten. De aanpassingen werden in februari 2020 voorgesteld door een intern team van wetenschappers dat in een twee jaar durend onderzoek heeft aangetoond dat de software niet goed werkt.Volgens de onderzoekers zouden nog te veel haatberichten rondgaan op het platform. Het gaat voornamelijk aanstootgevende posts over mensen van kleur, Joden, moslims en de lhbtiq+-gemeenschap.Door de software beter onderscheid te laten maken tussen de verschillende soorten discriminatie, zou die sneller haatberichten kunnen verwijderen en minderheden op het platform beter kunnen beschermen. Ook wilden de onderzoekers ervoor zorgen dat de software aanstootgevende berichten over vrouwen en Mexicanen beter zou opsporen.De bestuursleden vreesden echter dat de verandering van het algoritme ervoor zou zorgen dat “bepaalde groepen boven anderen zouden worden gesteld”. Volgens The Washington Post zijn de bestuursleden echter bang zijn voor de reactie van “conservatieve partners”. Facebook zegt voldoende tegen haatzaaien te doen Meta, het moederbedrijf van Facebook, weerspreekt de conclusie van The Washington Post. “We hebben niet alle voorgestelde wijzigingen doorgevoerd, omdat dan minder haatberichten, zoals beledigende uitlatingen over vrouwen of multiraciale mensen, automatisch zouden worden verwijderd”, zegt woordvoerder Andy Stone tegen de krant.Ook wijst Stone erop dat Facebook het percentage haatberichten op zijn platform heeft teruggedrongen tot 0,03 procent.Sinds oktober heeft The Washington Post meerdere artikelen over misstanden bij Facebook geschreven. Oud-werknemer Frances Haugen heeft duizenden interne documenten gelekt, waarin staat dat het platform te weinig doet tegen de verspreiding van desinformatie en nepnieuws. Zie ook: Mensenhandel, racisme, verveelde jongeren: Facebook gekweld door nieuw lek , Zie ook: Mensenhandel, racisme, verveelde jongeren: Facebook gekweld door nieuw lek , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here