NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 21 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Negentien aanhoudingen bij rellen in Den Haag, twaalf in Roermond 21 november 2021 11:30 21-11-21 11:30 Laatste update: 48 minuten geleden Update: 48 minuten geleden 806 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De politie heeft zaterdagavond en in de loop van de nacht bij rellen in Den Haag negentien mensen aangehouden. Eerder sprak de politie nog van zeven aanhoudingen. Een dag na de coronarellen in Rotterdam was het op meerdere plekken in Nederland onrustig, waaronder Roermond. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij nieuws over de nasleep van de coronarellen dit weekend De negentien personen werden opgepakt voor onder meer belediging, openbare geweldpleging, het verstoren van de openbare orde en niet voldoen aan een bevel of vordering.De Haagse rellen vonden plaats in de omgeving van de Vaillantlaan, een straat in de Schilderswijk. In de wijk werd de Mobiele Eenheid (ME) ingezet om de orde te herstellen.Relschoppers gooiden met zwaar vuurwerk en vernielden verkeerslichten, meldde de politie zaterdag. Ook zou een auto in brand zijn gestoken. Bovendien gooide iemand een steen door de ruit van een passerende ambulance die een patiënt vervoerde. Naast de ME werden ook politiepaarden, agenten te fiets en politiehonden ingezet. Vijf agenten gewond geraakt in Den Haag Tijdens de ME-inzet in Den Haag raakten vijf politieagenten gewond. Een van hen liep een knieblessure en hersenschudding op en is per ambulance vervoerd. Verder liepen twee politieruiters gehoorschade op en raakten twee politieagenten gewond aan hun hand. Zij zijn behandeld in het ziekenhuis.Op enkele andere plekken zou ook brand zijn gesticht. “Wegens wanordelijkheden” werd eerder op de avond voor de Schilderswijk en Transvaal een noodbevel gegeven. “Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel, worden aangehouden”, meldde de gemeente. Politie schoot gericht bij rellen in Rotterdam Vrijdag demonstreerden mensen op de Coolsingel in Rotterdam tegen het coronabeleid in het algemeen en het plan om een 2G-beleid mogelijk te maken. Deze betoging liep volledig uit de hand.De Rotterdamse driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) wist al een paar dagen van de demonstratieplannen, maar werd verrast door het geweld. Agenten voelden zich volgens de politie dusdanig bedreigd dat ze gericht op relschoppers schoten. 70Politie heeft handen vol aan vuurwerkprotesten door hele land Zie ook: Politie schoot gericht op de relschoppers in Rotterdam: wanneer mag dat? Twaalf aanhoudingen in Roermond In Roermond zorgden enkele tientallen jongeren zaterdagavond voor overlast in de wijk De Kemp. Daar werden twaalf mensen aangehouden. In de Limburgse stad is zondag en maandagochtend een noodverordening van kracht. Op grond van de verordening mogen mensen op straat preventief gefouilleerd worden. Zie ook: Noodbevel, noodverordening of veiligheidsrisicogebied: wat is wat? Ook onrustig op andere plekken in het land Ook in de Limburgse gemeente Stein moest de politie optreden na diverse meldingen over overlast. En op Urk werd de politie met zwaar vuurwerk bekogeld. Daarom werd er preventief gefouilleerd.In Rotterdam bleef het een dag na de hevige rellen – afgezien van enkele luide vuurwerkknallen – rustig. In het Utrechtse Bunschoten en in Katwijk aan Zee zou eveneens vuurwerk zijn afgestoken.Zaterdagavond werden de Eredivisie-wedstrijden AZ-NEC en Heracles Almelo-Fortuna Sittard stilgelegd, omdat supporters vuurwerk afstaken en het stadion binnendrongen. De wedstrijden konden kort daarna worden hervat. , Zie ook: Politie schoot gericht op de relschoppers in Rotterdam: wanneer mag dat? , Zie ook: Noodbevel, noodverordening of veiligheidsrisicogebied: wat is wat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here