NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 21 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google wil niet dat oude rivaal namens de VS onderzoek doet 20 november 2021 10:04 20-11-21 10:04 Laatste update: 16 uur geleden Update: 16 uur geleden 29 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Google is niet blij met de nieuwe leider van de mededingingsdivisie van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De techgigant denkt dat Jonathan Kanter partijdig is en wil daarom niet dat hij zich inhoudelijk bemoeit met onderzoeken naar het bedrijf. Kanter werd eerder deze week aangesteld. Hij verrichte in het verleden juridisch werk tegen Google namens onder meer Microsoft en Yelp.Kanter is door president Joe Biden aangesteld om grote Amerikaanse technologiebedrijven harder aan te pakken. De Amerikaanse autoriteiten willen dat er genoeg concurrentie blijft op allerlei gebieden en dat Google niet te dominant is op bijvoorbeeld de zoekmarkt.De klacht van Google tegen Kanter lijkt erg op die van Amazon eerder dit jaar tegen voorzitter Lina Khan van de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC).Amazon wilde dat Khan zich niet zou bemoeien met onderzoeken naar het techbedrijf, omdat ze eerder in haar carrière meerdere keren heeft gezegd dat Amazon het mededingingsrecht schendt en opgedeeld zou moeten worden in meerdere bedrijven. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here