,

Dat bevestigt het bedrijf aan persbureau Reuters.

Aparte plek

Een woordvoerder laat weten dat het advies, officieel is het geen verplichting, trouwens al een maand geldt. Er is een aparte plek gemaakt voor ongevaccineerd personeel in de kantine.

Met de maatregel wil SEAT naar eigen zeggen de continuïteit van de onderneming waarborgen, en tegelijkertijd zowel gevaccineerden als ongevaccineerden optimaal beschermen. “De plekken voor ongevaccineerden hebben de strengste veiligheidsmaatregelen om hun gezondheid te beschermen”, aldus het bedrijf.

,

Vijf eenzame eters

Overigens lijkt er geen vreselijk groot probleem te zijn met de vaccinatiegraad bij het SEAT-personeel. Volgens de autobouwer is 96 procent van het personeel gevaccineerd. Van de 11.000 medewerkers zouden er vijf afgezonderd hebben gegeten.

Sowieso is er weinig aarzeling op het Iberisch schiereiland als het gaat op vaccinatie. Ruim 91 procent van de volwassenen in Spanje heeft 1 dosis gehad. Ruim 84 procent is volledig gevaccineerd, blijkt uit cijfers van het ECDC.

In buurland Portugal zijn mensen helemaal dol op het vaccin. 99 procent van de volwassenen heeft daar minstens één prik gehad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here