NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 20 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Aantal coronagerelateerde sterfgevallen op hoogste niveau sinds maart 20 november 2021 15:42 20-11-21 15:42 Laatste update: 17 minuten geleden Update: 17 minuten geleden 229 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het RIVM meldt zaterdag 55 coronagerelateerde sterfgevallen. Dat is het grootste aantal sinds 9 maart. Daarnaast steeg het gemiddelde aantal positieve tests over de afgelopen zeven dagen opnieuw naar een recordhoogte. Dat het RIVM tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend de 55 sterfgevallen doorgestuurd kreeg, betekent niet dat deze mensen ook daadwerkelijk in die periode zijn overleden. Er kan vertraging zitten in de cijfers, die het instituut krijgt van de ziekenhuizen. Daardoor worden sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting soms later pas geregistreerd.In de afgelopen week registreerde het RIVM het overlijden van 230 coronapatiënten. Dat is gemiddeld bijna 33 per dag, het hoogste niveau sinds 14 maart.Voor de vijfde dag op rij werden er meer dan 20.000 positieve tests geregistreerd. De 21.873 positieve tests vormen het op een na hoogste dagcijfer ooit, alleen afgelopen donderdag waren het er meer (23.600).In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 138.762 positieve tests. Dat is het grootste weektotaal ooit. Gemiddeld komt het neer op 19.823 bevestigde besmettingen per dag. Dat gemiddelde ligt 48,5 procent hoger dan een week geleden, de grootste toename op weekbasis in bijna een maand tijd.De lijn van de epidemie gaat sinds begin oktober in een rechte lijn omhoog. Het zevendaagse gemiddelde steeg zaterdag voor de 51e dag op rij. Dat is bijna een record. In september en oktober vorig jaar, bij het begin van de tweede golf, steeg het gemiddelde 57 dagen achter elkaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here