NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 19 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kamala Harris eerste vrouw die (tijdelijk) presidentiële macht in VS krijgt 19 november 2021 17:46 19-11-21 17:46 Laatste update: 21 minuten geleden Update: 21 minuten geleden 60 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris wordt vrijdag de eerste vrouw die presidentiële macht krijgt in de Verenigde Staten. President Joe Biden draagt tijdelijk de macht over aan Harris omdat hij een darmonderzoek ondergaat. Biden moet voor de operatie onder verdoving en kan dus geen belangrijke beslissingen nemen in noodsituaties. Daarom krijgt Harris tijdelijk de macht over bijvoorbeeld het leger en kernwapens.Harris is al de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten. Daarnaast is zij de eerste zwarte vicepresident én de eerste vicepresident met een Aziatische achtergrond.Het is niet duidelijk wanneer de presidentiële macht weer bij Biden ligt. Het Witte Huis heeft benadrukt dat hij maar kort zal worden verdoofd.Biden ondergaat een routineonderzoek van de dikke darm, een zogeheten colonoscopie. De president wordt zaterdag 79 jaar en het onderzoek valt samen met zijn jaarlijkse gezondheidscheck. Bij zijn laatste onderzoek in december 2019 werden geen ernstige problemen ontdekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here