NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 19 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Hoge Raad doet aangifte van Engelstalige neptelefoontjes door oplichters 19 november 2021 11:02 19-11-21 11:02 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 94 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Hoge Raad heeft aangifte gedaan van spoofing. Oplichters proberen op deze manier persoons- en bankgegevens van mensen te stelen. Het hoogste rechtscollege laat vrijdag weten steeds vaker meldingen te krijgen van mensen die zeggen telefonisch te zijn benaderd door personen die beweren te bellen namens de raad. De oplichters maken gebruik van het echte nummer van de organisatie, ook wel spoofing genoemd.Mensen die gebeld worden krijgen in eerste instantie een bandje te horen, waarop Engels wordt gesproken. Soms krijgen ze een Engelssprekende persoon aan de lijn, die zich uitgeeft voor iemand van het Supreme Court of the Netherlands.Vervolgens krijgen de mensen te horen dat ze onderdeel zijn van een onderzoek, bijvoorbeeld omdat hun burgerservicenummer (BSN) wordt misbruikt of omdat ze worden beschuldigd van criminele activiteiten.Hierna wordt de ontvanger verzocht het cijfer 1 in te toetsen voor meer informatie. Wie dat doet, wordt doorverbonden met een oplichter die zich voordoet als agent. Die vraagt mensen hun identiteit te verifiëren met hun persoonlijke (bank)gegevens.De Hoge Raad belt nooit direct met burgers om over de inhoud van een zaak te spreken, benadrukt een woordvoerder. “Mensen die deze telefoontjes krijgen, kunnen er dan ook van uitgaan dat het spoofing betreft.”Slachtoffers van de oplichtingspraktijken krijgen het advies aangifte te doen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here