NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 18 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Politie pakt man uit Vlissingen op wegens bankhelpdeskfraude 18 november 2021 17:53 18-11-21 17:53 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 16 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Agenten hebben woensdag een 22-jarige man uit Vlissingen opgepakt wegens bankhelpdeskfraude, meldt de politie donderdag. Bankhelpdeskfraude (ook wel spoofing genoemd) is een vorm van fraude waarbij oplichters vanaf een bestaand telefoonnummer van een bank bellen. Daarna doen zij zich voor als bankmedewerker om mensen vervolgens geld afhandig te maken.Het slachtoffer en zijn vrouw werden in augustus telefonisch benaderd door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van hun bank. Ze vertelde dat iemand had geprobeerd geld van hun bankrekening te halen. Hun bankpas zou daardoor ‘geïnfecteerd’ zijn geraakt en omgeruild moeten worden voor een nieuwe.Nadat een zogenaamde collega van de vrouw de bankpas aan de deur van de slachtoffers had opgehaald, werd ruim 19.000 euro van hun rekening opgenomen.De politie kon de man uit Vlissingen na een grootschalig onderzoek oppakken. Hij wordt verdacht van oplichting en diefstal. Het is niet bekend of de vrouw die het stel belde inmiddels ook bij de politie in beeld is. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here