NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 18 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Doktersassistenten die valse vaccinatiebewijzen verkochten zijn vrijgelaten 18 november 2021 18:01 18-11-21 18:01 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 77 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Drie doktersassistenten die eerder deze maand werden opgepakt vanwege handel in valse vaccinatiebewijzen, zijn weer op vrije voeten. Hun voorlopige hechtenis is geschorst, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De vrouwen, van 30, 31 en 52 jaar oud, werkten bij een Amsterdamse artsenpraktijk. Ze zouden tientallen mensen hebben geholpen aan een vaccinatiebewijs, zonder dat zij daadwerkelijk één of twee prikken tegen COVID-19 hadden gekregen.Na de invoer in het registratiesysteem kregen de klanten tegen betaling van 500 tot 1.000 euro een QR-code en een vaccinatiepaspoort met stempels van de praktijk van de vrouwen. Met het bewijs konden zij naar onder meer horeca, theaters, bioscopen en voetbalstadions.De 52-jarige vrouw kwam vorige week vrijdag al vrij vanwege persoonlijke omstandigheden. Begin deze week besloot de raadkamer weliswaar dat de twee andere vrouwen langer vast moesten blijven, maar werd die gevangenhouding direct geschorst. De reden daarvan is niet bekend.In de zaak is vorige week donderdag nog een vierde verdachte aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Alle vier blijven nog wel verdachte, aldus het OM. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here