NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 18 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Belarus heeft kampen nabij Polen ontruimd en migranten naar loods gebracht 18 november 2021 19:17 18-11-21 19:17 Laatste update: 26 minuten geleden Update: 26 minuten geleden 31 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Belarussische autoriteiten hebben de twee grootste migrantenkampen bij de grens met Polen ontruimd. De Poolse grenswacht stelt dat Belarus de mensen die in de kampen verbleven waarschijnlijk heeft ondergebracht in een nabijgelegen loods. Volgens een woordvoerder van de Poolse grenswacht loopt het grensgebied leeg, maar zijn er nog steeds groepen migranten die op andere plekken de grens willen oversteken. De afgelopen weken hebben dagelijks honderden mensen bij de zwaarbewaakte grens geprobeerd Polen te bereiken. Daarbij raakten zij regelmatig slaags met de duizenden militairen die door Warschau naar de grens zijn gestuurd.EU-landen beschuldigen het regime van de Belarussische president Alexander Lukashenko ervan een migrantencrisis te orkestreren als vergelding voor EU-sancties. Mensen konden zonder problemen naar het land vliegen, maar stuitten in de vrieskou bij de bosrijke grens met Polen op militairen en prikkeldraad. Zeker tien migranten zouden zijn overleden.De ontruiming van de migrantenkampen volgt op intensief en ongebruikelijk diplomatiek overleg. De Duitse bondskanselier Angela Merkel belde deze week twee keer met Lukashenko, die normaal gesproken wordt gemeden door Europese leiders. Zie ook: Belarus stuurt duizenden migranten de EU in: wat is er aan de hand? Duitsland zegt niet te buigen voor druk Volgens Belarus zijn er nu zo’n zevenduizend migranten in het land. De Belarussische regering stelt voor dat er vijfduizend teruggaan naar hun land en dat de EU er tweeduizend opneemt. De Duitse regering zegt echter “niet te buigen voor de druk” en geen migranten op te nemen. De Europese Commissie zei eerder dat er niet met Lukashenko onderhandeld kan worden over de situatie van de mensen aan de grens.Eerder op donderdag haalde Irak honderden landgenoten op uit Belarus. Zij gaan vrijwillig terug, omdat het ze niet lukt Polen binnen te komen en daarmee de Europese Unie te bereiken. Een toestel van Iraqi Airways bracht zo’n vierhonderd migranten naar Erbil en Bagdad. 44Wanhopige migranten vechten om hulpgoederen in Belarus , Zie ook: Belarus stuurt duizenden migranten de EU in: wat is er aan de hand?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here