NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 18 november 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Alle Bredase kroegen die uit protest langer openbleven krijgen waarschuwing 18 november 2021 17:51 18-11-21 17:51 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 370 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Alle 25 kroegen in Breda die afgelopen zaterdag na de nieuwe sluitingstijd van 20.00 uur de deuren openhielden, ontvangen een waarschuwing. Dat zegt horecaondernemer Johan de Vos van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na overleg met de gemeente. Een gemeentewoordvoerder bevestigt het nieuws en laat weten dat de waarschuwingen nog deze week op de mat vallen.Breda kiest voor een waarschuwing omdat alle overtreders voor het eerst de fout in zijn gegaan qua sluittijden, aldus de woordvoerder. “Bij een volgende overtreding volgt een last onder dwangsom, bij een derde keer gaan we over tot inning daarvan. Zo handelen we altijd in dit soort gevallen.”Vorige week besloot het demissionaire kabinet om strengere coronamaatregelen te nemen om de de stijging van het aantal besmettingen tegen te gaan. Kroegen en restaurants moeten sinds zaterdag om 20.00 uur de deuren sluiten, eerder mochten ze tot middernacht openblijven.Bijna overal in Nederland hield de horeca zich aan de nieuwe sluittijd, behalve in Breda. In verschillende uitgaansgebieden, zoals de Havermarkt, de Haven en het Ginneken, weigerden veel ondernemers uit protest hun zaken vroeger op slot te draaien.Burgemeester Paul Depla toonde begrip voor de kroegeigenaren en gaf hen pakweg een uur respijt. Daarna stuurde hij handhavers op pad die controleerden welke horecagelegenheden nog open waren. Uiteindelijk bleken 25 kroegen zich zaterdag niet aan de nieuwe regels te hebben gehouden. De dagen daarna zijn er geen overtredingen meer geconstateerd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here