Ruim verslag van de GP Formule 1 van de Verenigde Staten

Spanning troef in Texas

De lichten op het Circuit of the Americas waren net uit toen Hamilton de perfecte start maakte en van plaats 2 voorbij Verstappen naar de eerste plaats snelde. Verstappen probeerde de deur nog dicht te doen, maar mocht blij zijn dat hij niet nog verder weg werd geslagen toen hij uit de eerste bocht ging.

 

Met Hamilton voor Verstappen bedacht Red Bull een agressieve racestrategie. Verstappen ging als eerste van de twee tenoren de pits in. Daarna volgde een tactisch steekspel. 

 

Even leek Mercedes voor een strategie met 1 pits te kiezen, maar dat deden ze niet. Zowel Verstappen als Hamilton gingen uiteindelijk twee keer de pits in, maar Hamilton deed dat acht rondes later dan de Nederlander. Met verser rubber in de slotfase hoopte Hamilton in de laatste rondes nog een echt raceduel uit te lokken.

 

Daar had het ook alle schijn van, maar het werd een nagelbijter zonder absolute climax. Hamilton verkleinde zijn achterstand ronde na ronde na een fantastische wedstrijd, maar in de allerlaatste ronde geraakte hij net niet dicht genoeg om een aanval te plaatsen. 

 

Verstappen mag trots zijn op zijn achtste zege van het seizoen en loopt 6 punten extra uit op zijn Britse rivaal. Het verschil is nu 12 punten.

 

Sergio Perez werd derde. Charles Leclerc vierde voor Ricciardo en Bottas. In de strijd tussen Ferrari en McLaren eindigde Sainz op plaats zeven ook net voor Norris.

Verstappen: “Wist niet zeker dat de strategie zou werken”

Max Verstappen was na de race uiteraard bijzonder in zijn nopjes over zijn wedstrijd en over de strategie van zijn team. “Omdat ik bij de start de eerste plaats verloor, moesten we iets anders proberen. We besloten voor een super agressieve strategie te gaan. Ik wist niet zeker of het zou werken.”

 

Hij ging twee keer aanzienlijk eerder dan Hamilton naar binnen voor nieuwe banden. “Het was een logische beslissing. Daardoor kwamen we er elke keer weer voor. Het betekende wel dat ik aan het einde van mijn tweede stint heel weinig banden over had. Ik moest het zien vol te houden. Het pakte net goed genoeg uit.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here