NU.nl

, Voorpagina Ga naar de inhoud

,

,

,

NU.nl
NU.nl heeft je steun nodig

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Zo werkt het

, Woensdag 27 oktober 2021

|

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

,

Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden naar de VS vliegen

Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden naar de VS vliegen

,

Mensen die met het vliegtuig naar de VS willen reizen en geen Amerikaans staatsburger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben, moeten vanaf 8 november volledig tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Ook moeten ze een negatieve coronatest overleggen.

Er gelden enkele uitzonderingen op de vaccinatieplicht. Het gaat dan om bijvoorbeeld minderjarigen en mensen die om medische redenen niet ingeënt kunnen worden. Zij moeten eveneens op het coronavirus getest worden, tenzij ze jonger dan twee jaar zijn.

Dat moet in de meeste gevallen in de 24 uur voor vertrek gebeuren. Voor gevaccineerden en kinderen die met gevaccineerden reizen geldt dat de test drie dagen oud mag zijn.

Luchtvaartmaatschappijen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe regels van het Witte Huis worden nageleefd. Die moeten onder meer controleren of reizigers voldoen aan de vaccinatie-eisen. Iemand is volgens de regels volledig gevaccineerd als de laatste dosis van het coronavaccin minstens twee weken voor de reisdatum is toegediend.

Het gaat om vaccins die zijn goedgekeurd door de WHO. Dit betekent dat bijvoorbeeld vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin, dat in de VS niet wordt gebruikt, ook geldig is. Eerder leek het erop dat dit vaccin niet zou worden toegestaan.

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.

,

 • Cryptovaluta

  156521

 • Pensioen

  50091

 • Sparen

  37082

 • Belasting

  12837

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here