NU.nl

, Voorpagina Ga naar de inhoud

,

,

,

NU.nl
NU.nl heeft je steun nodig

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Zo werkt het

, Woensdag 27 oktober 2021

|

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

,

Tripadvisor verwijderde bijna miljoen frauduleuze beoordelingen in 2020

Tripadvisor verwijderde bijna miljoen frauduleuze beoordelingen in 2020

,

Tripadvisor heeft vorig jaar bijna een miljoen frauduleuze beoordelingen moeten verwijderen, omgerekend 3,6 procent van alle inzendingen die dat jaar werden gedaan, schrijft The Guardian woensdag. Ruim 34.000 locaties werden op de vingers getikt, 20.000 gebruikers werden van het platform verbannen.

Uit het tweede zogeheten transparantierapport stelt het bedrijf dat twee derde van alle beoordelingen nog vóór publicatie uit de omloop werden gehaald. Het eerste rapport waarin Tripadvisor dergelijke cijfers deelde, werd in 2019 gepubliceerd.

In totaal werden twee miljoen beoordelingen door het platform geweigerd. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo kan Tripadvisor het vermoeden hebben dat de eigenaar van een locatie de beoordeling zelf heeft ingediend, of kan er sprake zijn van te ernstig taalgebruik.

Volgens Tripadvisor hebben in zeker 131 landen locaties betaald voor uitstekende beoordelingen om zo meer gasten naar hun onderneming te lokken. Volgens The Guardian kwamen dergelijke taferelen in India het vaakst voor. Zo’n 372 websites die dergelijke diensten aanbieden, zouden na melding van Tripadvisor offline zijn gehaald.

Zoals verwacht werden vorig jaar minder beoordelingen ingediend dan één jaar eerder. Dat heeft alles te maken met de coronapandemie, waardoor mensen minder konden reizen en minder locaties konden uitproberen.

,

nutech

Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here