Doelpunt:

 • 6′ Klauss 0-1 (penalty)

Klauss heeft bizarre manier gevonden om strafschoppen te nemen

Standard op spaarmodus door

Na 2 op 15 in de competitie en een trainerswissel was het dringend tijd voor Standard om nog iets te tonen. Het bekerduel tegen Moeskroen was een uitgelezen kans om coach Luka Elsner een eerste zege te bezorgen.

 

Met 6 nieuwe namen in de basis begon Standard ook scherp. Tapsoba, die een uur lang een gesel zou vormen voor Moeskroen, werd na 5 minuten al neergehaald in het strafschopgebied. Joao Klauss trapte weinig overtuigend, maar doelman Gillekens stond aan de grond genageld: 0-1.

 

De veelbelovende start van Standard kreeg geen gevolg. De Luikenaars waren heer en meester, maar grote kansen bleven uit. Een plaatsbal van Tapsoba was nog de beste poging om de score te verdubbelen.

 

Ook na de pauze hield Standard Moeskroen gegijzeld in het eigen strafschopgebied, maar vergat het een doelpunt te vragen als losgeld. Een omhaal van Klauss en een afstandsschot van Cimirot waren niet voldoende om een tweede doelpunt af te dwingen.

 

Moeskroen werd nog gevaarlijk met twee kopballen van Angiulli, maar kon aanvallend te weinig klaarmaken. Zelfs als Standard begon te prutsen in de slotminuten, kon de 1B-club niet profiteren. Zo stoot de verliezende finalist van vorig jaar op spaarmodus door naar de volgende ronde.

Elsner: “We hadden meer moeten scoren”

Coach Luka Elsner was uiteraard tevreden met zijn eerste zege bij Standard, maar hij bleef ook niet blind voor de werkpunten. “We hebben wat kansen gehad en hadden meer moeten scoren.”

 

“In de tweede helft kwam Moeskroen dan wat meer in het ritme en hadden ze een paar gevaarlijke ballen. Je mag ze ondanks hun positie in 1B niet onderschatten. Vorig jaar speelden ze nog in 1A. Maar kijk, één doelpunt volstond.”

 

Standard ontvangt dit weekend KV Kortrijk. “We moeten nu proberen om een zege te pakken in de competitie”, aldus Elsner. “Dat is nu toch heel belangrijk.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen

 2. tweede helft, minuut 94. Einde. Standard, de verliezende finalist van vorig jaar, heeft aan één doelpunt genoeg om 1B-club Moeskroen uit te schakelen in de Beker. In de tweede helft konden beide ploegen nog weinig klaarmaken. .

  Einde

  Standard, de verliezende finalist van vorig jaar, heeft aan één doelpunt genoeg om 1B-club Moeskroen uit te schakelen in de Beker. In de tweede helft konden beide ploegen nog weinig klaarmaken.

 3. tweede helft, minuut 93. Moeskroen komt er niet meer aan te pas in de toegevoegde tijd. Ze lijken met één doelpunt opzijgezet te worden.  .

  Moeskroen komt er niet meer aan te pas in de toegevoegde tijd. Ze lijken met één doelpunt opzijgezet te worden. 

 4. tweede helft, minuut 91. Elsner schreeuwt zich schor om zijn troepen weer in het gelid te krijgen. Standard moet de bal in de eigen rangen kunnen houden.  .

  Elsner schreeuwt zich schor om zijn troepen weer in het gelid te krijgen. Standard moet de bal in de eigen rangen kunnen houden. 

 5. 4 minuten extra. Het wordt nog spannend in het slot. Moeskroen heeft nog 4 minuten om verlengingen af te dwingen.  . tweede helft, minuut 90.

  4 minuten extra

  Het wordt nog spannend in het slot. Moeskroen heeft nog 4 minuten om verlengingen af te dwingen. 

 6. tweede helft, minuut 89. Dussenne geeft Lepoint een zetje in het strafschopgebied. Moeskroen wil een penalty, maar ze moeten vrede nemen met een corner.  .

  Dussenne geeft Lepoint een zetje in het strafschopgebied. Moeskroen wil een penalty, maar ze moeten vrede nemen met een corner. 

 7. tweede helft, minuut 88. Pavlovic wil te lang met de bal aan de voet lopen en laat zich dan wel heel gemakkelijk van de bal zetten. Standard lijkt het noorden wat kwijt.  .

  Pavlovic wil te lang met de bal aan de voet lopen en laat zich dan wel heel gemakkelijk van de bal zetten. Standard lijkt het noorden wat kwijt. 

 8. tweede helft, minuut 87. Moeskroen voert de druk op. Het kan het strafschopgebied binnendringen, maar daar botst het op een muur. Standard speelt met vuur als het zo voortdoet in de slotminuten. .

  Moeskroen voert de druk op. Het kan het strafschopgebied binnendringen, maar daar botst het op een muur. Standard speelt met vuur als het zo voortdoet in de slotminuten.

 9. tweede helft, minuut 85. Ervaren rot Christophe Lepoint haalt een hoekschop weg uit zijn strafschopgebied. Moeskroen mag nog steeds hopen, maar de tijd begint nu wel te dringen. Nog 5 minuten te gaan.  .

  Ervaren rot Christophe Lepoint haalt een hoekschop weg uit zijn strafschopgebied. Moeskroen mag nog steeds hopen, maar de tijd begint nu wel te dringen. Nog 5 minuten te gaan. 

 10. tweede helft, minuut 82. Chevalier wil doorbreken, maar Sissako sluit de poort. Goed gespeeld van de verdediger van Standard. .

  Chevalier wil doorbreken, maar Sissako sluit de poort. Goed gespeeld van de verdediger van Standard.

 11. tweede helft, minuut 81. Donnum mag na zijn mislukte acteerprestaties gaan rusten. Bastien volgt in zijn spoor. Elsner gooit Bokadi en Balikwisha op het veld. .

  Donnum mag na zijn mislukte acteerprestaties gaan rusten. Bastien volgt in zijn spoor. Elsner gooit Bokadi en Balikwisha op het veld.

 12. tweede helft, minuut 80.

 13. tweede helft, minuut 79. Schwalbe voor Donnum. Donnum kapt zich vrij in het strafschopgebied en gaat dan theatraal neer. Alexandre Boucaut fluit terecht voor een schwalbe. Geen tweede strafschop voor Standard. .

  Schwalbe voor Donnum

  Donnum kapt zich vrij in het strafschopgebied en gaat dan theatraal neer. Alexandre Boucaut fluit terecht voor een schwalbe. Geen tweede strafschop voor Standard.

 14. tweede helft, minuut 77. Nog eens Angiulli. De kopballen van Angiulli missen doel vandaag. Opnieuw levert een goede vrije trap een heel gevaarlijke kans op, maar Angiulli kan zijn kopbal niet kadreren. Daar zat meer in voor de thuisploeg. .

  Nog eens Angiulli

  De kopballen van Angiulli missen doel vandaag. Opnieuw levert een goede vrije trap een heel gevaarlijke kans op, maar Angiulli kan zijn kopbal niet kadreren. Daar zat meer in voor de thuisploeg.

 15. tweede helft, minuut 76. Matheo Vroman moet naar de kant voor Atteri. Levert die wissel nog iets op voor Moeskroen? Het heeft nog een kwartier om te scoren. .

  Matheo Vroman moet naar de kant voor Atteri. Levert die wissel nog iets op voor Moeskroen? Het heeft nog een kwartier om te scoren.

 16. tweede helft, minuut 72. Moeskroen dropt nog eens een balletje in het strafschopgebied, maar de spitsen zijn afwezig. Zo kan je geen gelijkmaker scoren. .

  Moeskroen dropt nog eens een balletje in het strafschopgebied, maar de spitsen zijn afwezig. Zo kan je geen gelijkmaker scoren.

 17. tweede helft, minuut 70. Carcela valt in. Mehdi Carcela krijgt nog twintig minuten om Standard aan de overwinning te helpen. Hij neemt de plek in van Tapsoba, die al veel energie heeft gegeven.  .

  Carcela valt in

  Mehdi Carcela krijgt nog twintig minuten om Standard aan de overwinning te helpen. Hij neemt de plek in van Tapsoba, die al veel energie heeft gegeven. 

 18. tweede helft, minuut 69. Standard toont zich. Eindelijk nog eens een uitgespeelde kans voor Standard. Cimirot dwingt Gillekens tot een goede redding, Tapsoba staat buitenspel en kan dus niet profiteren. Beseft Standard dat een 0-1-voorsprong niet volstaat? .

  Standard toont zich

  Eindelijk nog eens een uitgespeelde kans voor Standard. Cimirot dwingt Gillekens tot een goede redding, Tapsoba staat buitenspel en kan dus niet profiteren. Beseft Standard dat een 0-1-voorsprong niet volstaat?

 19. tweede helft, minuut 66. Gillekens verkijkt zich een beetje op een hoge bal en moet lossen. Maar Moeskroen kan het niet afstraffen.  .

  Gillekens verkijkt zich een beetje op een hoge bal en moet lossen. Maar Moeskroen kan het niet afstraffen. 

 20. tweede helft, minuut 65. Donnum laat zich wel heel gemakkelijk van de bal zetten door Mohamed. Standard maakt niet echt een verpletterende indruk na de pauze.  .

  Donnum laat zich wel heel gemakkelijk van de bal zetten door Mohamed. Standard maakt niet echt een verpletterende indruk na de pauze. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here