Verrassing in de beginfase

Voor het eerst in 37 jaar wist een vijfdeklasser zich nog eens te plaatsen voor de 1/16e finales van de beker. Weinig kenners die dan ook geld hadden ingezet op winst voor Onhaye. Maar de bekercompetitie zit soms vol verrassingen. Dat de club uit 3e amateur meteen wist te scoren, was ook zo’n surprise. Bij KVO krabden ze zich eens in de haren toen Delplank voor de 0-1 zorgde.

Missie achtervolging was dan aangebroken voor de kustploeg en dat hadden ze goed begrepen. Niet veel later lukte Kvasina de gelijkmaker.De 24-jarige Oostenrijker had er klaarblijkelijk wel zin in. Net voor de rust had Kvasina al een hattrick op zijn naam staan.

Tussendoor kopte Fortes het leer nog eens in doel. Resultaat: een comfortabele 4-1-voorsprong voor KV Oostende. Toch een kleine zucht van opluchting. 

Oostende op cruise control in 2e helft

Ook na de pauze vond Oostende de weg naar doel vlotjes. Atanga pikte tot 2 keer toe zijn doelpuntje mee. Onhaye moest de kelk nog tot op de bodem ledigen wanneer Gall een rode kaart onder de neus geduwd kreeg.

Het maakte het eenrichtingsverkeer er niet minder op. Ambrose zette nog een elfmeter om waarna Ndicka de 8-1-eindscore op het bord zette. Oostende uiteindelijk zonder al te veel moeite naar de volgende ronde. 

D'Haese: “We waren op alle vlakken oppermachtig”

Robbie D’Haese stond voor het eerst sinds lang nog eens in de basis bij KV Oostende. “Om terug op het veld te staan, dat doet wel deugd. Zeker na 2 maanden.  In het begin was het een beetje zoeken voor mezelf. Uiteindelijk vind ik wel dat ik een goeie wedstrijd heb gespeeld. Het doet ook deugd om hier met grote cijfers te winnen. Je zag dat we beter waren.”

“De beker is ook wel belangrijk voor ons. Het is ook goed om zo te starten. Die 0-1 was toch wel even schrikken. Vooraf hadden we gezegd dat we moesten opletten bij elk doelpunt dat we tegen krijgen. Dat geeft hen ook vertrouwen, maar we zijn dan wel wakker geschud. Daarna hebben we wel beter voetbal gespeeld. We waren op alle vlakken oppermachtig. Dat zie je ook aan de cijfers. De beker is zeker een doel. We doen er alles aan om zover mogelijk te geraken. Het is de snelste weg om iets te winnen.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 90. Einde. De wedstrijd zit erop. Na de rust scoorde KV Oostende net als in de 1e helft 4 keer. Zo wordt het toch nog een flinke bolwassing voor Onhaye. Eindstand: 8-1. .

  Einde

  De wedstrijd zit erop. Na de rust scoorde KV Oostende net als in de 1e helft 4 keer. Zo wordt het toch nog een flinke bolwassing voor Onhaye. Eindstand: 8-1.

 2. tweede helft, minuut 90 match afgelopen

 3. tweede helft, minuut 82.

 4. tweede helft, minuut 80. GOAL! 8-1 Ndicka. Na een assist en een uitgelokte strafschop heeft Ndicka nu ook zijn doelpunt meegepikt. Hij zorgt voor de 8-1 na een stevige pegel.  .

  GOAL! 8-1 Ndicka

  Na een assist en een uitgelokte strafschop heeft Ndicka nu ook zijn doelpunt meegepikt. Hij zorgt voor de 8-1 na een stevige pegel. 

 5. tweede helft, minuut 75. GOAL! 7-1 Ambrose. Daar is doelpunt nummer 7 voor Oostende. Ambrose neemt zijn verantwoordelijkheid en legt de strafschop in het mandje.  .

  GOAL! 7-1 Ambrose

  Daar is doelpunt nummer 7 voor Oostende. Ambrose neemt zijn verantwoordelijkheid en legt de strafschop in het mandje. 

 6. tweede helft, minuut 72. Rood voor Onhaye. Onhaye moet de kelk tot op de bodem ledigen. Gall krijgt nu een rode kaart na een stevige tussenkomst. De bezoekers moeten de avond met z'n tienen eindigen.  .

  Rood voor Onhaye

  Onhaye moet de kelk tot op de bodem ledigen. Gall krijgt nu een rode kaart na een stevige tussenkomst. De bezoekers moeten de avond met z’n tienen eindigen. 

 7. tweede helft, minuut 68. In de 2e helft is het vooral eenrichtingsvoetbal. Onhaye komt er nu nog nauwelijks uit. De wedstrijd is dan ook al een tijdje gespeeld.  .

  In de 2e helft is het vooral eenrichtingsvoetbal. Onhaye komt er nu nog nauwelijks uit. De wedstrijd is dan ook al een tijdje gespeeld. 

 8. tweede helft, minuut 63. Blessin gunt nog wat jongens rust. Ambrose en Batzner krijgen nog speelminuten.  .

  Blessin gunt nog wat jongens rust. Ambrose en Batzner krijgen nog speelminuten. 

 9. tweede helft, minuut 60. GOAL! 6-1 Atanga. Atanga is goed bij schot in de 2e helft. Ndicka slingert de bal voor doel. Daar kan Atanga de bal binnen koppen. Zijn 2e van de avond.  .

  GOAL! 6-1 Atanga

  Atanga is goed bij schot in de 2e helft. Ndicka slingert de bal voor doel. Daar kan Atanga de bal binnen koppen. Zijn 2e van de avond. 

 10. tweede helft, minuut 57. Onhaye toonde wel wat goede moed na de rust, maar tegenprikken lukt voorlopig niet. KV Oostende heeft dan ook de schaapjes op het droge. Het ziet er eerder naar uit dat de thuisploeg de voorsprong zal uitdiepen.  .

  Onhaye toonde wel wat goede moed na de rust, maar tegenprikken lukt voorlopig niet. KV Oostende heeft dan ook de schaapjes op het droge. Het ziet er eerder naar uit dat de thuisploeg de voorsprong zal uitdiepen. 

 11. tweede helft, minuut 57.

 12. tweede helft, minuut 50. GOAL! 5-1 Atanga. Onhaye leek dicht bij de 4-2, maar het feestje gaat niet door. Aan de overzijde diept KV Oostende de score wat verder uit. Atanga kan de 5-1 maken.  .

  GOAL! 5-1 Atanga

  Onhaye leek dicht bij de 4-2, maar het feestje gaat niet door. Aan de overzijde diept KV Oostende de score wat verder uit. Atanga kan de 5-1 maken. 

 13. tweede helft, minuut 46. Blessin heeft tijdens de rust ook 2 wissels doorgevoerd. Wylin en Ndicka komen in de ploeg voor Capon en D'haese.  .

  Blessin heeft tijdens de rust ook 2 wissels doorgevoerd. Wylin en Ndicka komen in de ploeg voor Capon en D’haese. 

 14. tweede helft, minuut 46 match begonnen

 15. tweede helft, minuut 43. De eerste kans na de koffie is voor Oostende. Patoulidis duikt voor doel op, maar kan zijn poging niet kadreren.  .

  De eerste kans na de koffie is voor Oostende. Patoulidis duikt voor doel op, maar kan zijn poging niet kadreren. 

 16. tweede helft, minuut 42. Start 2e helft. De bal gaat weer aan het rollen in Oostende. Kan Onhaye nog een vuist maken in de 2e helft?  .

  Start 2e helft

  De bal gaat weer aan het rollen in Oostende. Kan Onhaye nog een vuist maken in de 2e helft? 

 17. eerste helft, minuut 47 match afgelopen

 18. eerste helft, minuut 45. Rust. Zo gaan we rusten. KV Oostende schrok zich al snel een hoedje toen Delplank wist te scoren. Voor de rust zetten de “Kustboys” de scheve situatie al recht. Kvasina lukte een hattrick en tussendoor wist ook Fortes te scoren. Een aangename voorsprong dus voor KVO. .

  Rust

  Zo gaan we rusten. KV Oostende schrok zich al snel een hoedje toen Delplank wist te scoren. Voor de rust zetten de “Kustboys” de scheve situatie al recht. Kvasina lukte een hattrick en tussendoor wist ook Fortes te scoren. Een aangename voorsprong dus voor KVO.

 19. eerste helft, minuut 41. GOAL! 4-1 Kvasina. Kvasina doet het weer. Capon haalt de achterlijn en brengt dan het leer voor doel. Daar staat Kvasina om zijn hattrick te vervolledigen: 4-1. .

  GOAL! 4-1 Kvasina

  Kvasina doet het weer. Capon haalt de achterlijn en brengt dan het leer voor doel. Daar staat Kvasina om zijn hattrick te vervolledigen: 4-1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here