NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 27 oktober 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Microsoft profiteert van hybride werken, Xbox-productie nog steeds niet optimaal 27 oktober 2021 07:45 27-10-21 07:45 Laatste update: 3 minuten geleden Update: 3 minuten geleden 2 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Microsoft profiteert van de toenemende vraag naar hybride werken van bedrijven en instellingen. Omdat veel werknemers deels thuis en deels op kantoor werken, is er veel vraag naar de cloudoplossingen van het techbedrijf. Wel heeft Microsoft last van het aanhoudende chiptekort, waardoor de Xbox Series X en S nog steeds slecht beschikbaar zijn. Met de verhuur van ruimte in de cloud en bijbehorende diensten onder de naam Azure verdiende Microsoft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar bijna een derde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van het Intelligent Cloud-segment van Microsoft steeg naar 17 miljard dollar, omgerekend 14,7 miljard euro. De totale cloudomzet steeg met 36 procent tot 20,7 miljard dollar.De totale omzet steeg naar 45,3 miljard dollar, vergeleken met 37,2 miljard dollar een jaar eerder. Microsoft-bestuurder Amy Hood, verantwoordelijk voor financiën, sprak van een “goed begin” van het nieuwe fiscale jaar.Niet alleen Microsoft merkt een toenemende vraag naar clouddiensten als gevolg van het vele thuiswerken. Ook vergelijkbare oplossingen van Amazon en Google-moeder Alphabet zijn populair sinds het begin van de coronapandemie vorig jaar, waardoor onder andere kantoren en scholen gesloten werden en meer activiteiten online werden gedaan. Chiptekorten geven knauw Er is niet alleen maar goed nieuws voor Microsoft. De productieproblemen van chips in de techindustrie hebben gezorgd dat hardware minder goed beschikbaar is. Hoewel de nieuwe Xbox-consoles beter werden verkocht dan Microsoft aan het begin van het jaar verwachtte, blijft de vraag een stuk groter dan het aanbod. De tekorten zouden volgens het bedrijf in elk geval ook het huidige kwartaal nog aanhouden.Ook de verkoop van Surface-computers daalde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, vanwege aanhoudende chiptekorten. Microsoft denkt dat die daling ook de komende maanden nog doorzet. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here