Doelpunten:

 • 15′ Shved 1-0
 • 64′ Hairemans 2-0
 • 82′ Vanzeir 2-1

KV Mechelen – Union in een notendop

 • Sleutelmoment: Net na het uur gooit Mazzu Undav, Teuma en Mitoma in de strijd. Dat levert bijna de 1-1 op, maar meteen daarna verdubbelt Hairemans de voorsprong van KV Mechelen na een counter.
 • Man van de match: Een goal en een assist, meer moet dat niet zijn om die trofee aan Geoffry Hairemans te geven.
 • Opvallend: Net als in 2019 schakelt KV Mechelen Union uit in de Croky Cup. Dat was toen in de halve finales op weg naar bekerwinst en het deed de KVM-fans dromen.
 • Reactie: “Ik ben blij dat ik nog een keer kon meedoen en belangrijk was voor de ploeg.” Matchwinnaar Geoffry Hairemans kreeg en greep zijn kans vanavond.

Bekijk de goals uit KV Mechelen – Union (2-1)

Shved straft blunder van doelman Pirard genadeloos af

Beide coaches lieten enkele vaste waardes rusten. Dat betekende ook kansen voor jongens die niet zo veel in actie komen in de competitie en Marian Shved greep alvast zijn kans met beide handen. 

 

De aanvaller zorgde voor de rust bijna in zijn eentje voor het doelgevaar van KV Mechelen en hij zette de thuisploeg ook op voorsprong. Union-doelman Pirard blunderde bij het uitverdedigen en Hairemans schotelde Shved de 1-0 voor.

 

Pijnlijk voor Pirard, die in de competitie altijd op de bank zit ten voordele van Moris. Union had nochtans kansen genoeg op de gelijkmaker, maar Nielsen en Vanzeir konden niet scoren.

Union-doelman deelt al na kwartier geweldig cadeau uit aan KV Mechelen

KV Mechelen schakelt net als in 2019 Union uit

Union kwam met nog meer moed uit de kleedkamer na de rust, maar de gelijkmaker bleef uit. Daarom greep coach Felice Mazzu in op het uur: met Undav, Teuma en Mitoma gooide hij drie verse krachten in de strijd.

 

Dat leek meteen de gelijkmaker op te leveren, maar Coucke kon de knal van Mitoma keren. Die redding leidde een tegenaanval van KV Mechelen in en Hairemans werkte die na een puike kapbeweging beheerst af voor de 2-0.

 

Union leek uitgeteld, maar we kregen toch een spannende slotfase. Burgess kopte nog op de paal, maar even later maakte Vanzeir toch de aansluitingstreffer op aangeven van Undav. Die tandem dwong nog 2 kansen af, maar de thuisploeg hield stand.

 

Zo eindigt het bekertoernooi voor competitieleider Union al in de 1/16e finales. De fans van KV Mechelen droomden al van de Heizel en KV Mechelen heeft de geschiedenis ook mee. De laatste keer dat KVM Union kon uitschakelen in de Croky Cup – in 2019 in de halve finales – pakte de club ook de beker.

Hairemans: “Blij dat ik nog een keer belangrijk was”

Geoffry Hairemans vatte de wedstrijd goed samen. “We hadden niet veel kansen, maar de keeper van Union gaf een cadeau weg en dat hebben we maar uitgepakt. We waren heel blij met de 2-0, want veel meer hebben we niet gecreëerd.”

 

Voor KV Mechelen is de beker elk jaar belangrijk. “Op het einde werd het nog spannend, maar we hebben het over de streep getrokken. We gaan door en dat is het belangrijkste. Nu gaan we er alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken.”

 

Met een goal en een assist was Hairemans eigenlijk de matchwinnaar bij de thuisploeg. “Het was even geleden dat ik mocht meedoen en ik ben blij dat ik nog een keer belangrijk kon zijn voor de ploeg.”

 

In de competitie zit Hairemans vaker op de bank dan hem lief is. “Het is geen frustratie. We zijn goed bezig met 13 op 15 en hebben een grote kern. Ik ben blij met vanavond en we zien wel in de toekomst. Op de bank zitten is niet leuk, maar je kunt dat relativeren. Ik ben ook geen 18 jaar meer, maar ben wel tevreden met vanavond.”

Van der Heyden: “Nu concentreren op de competitie”

Siebe Van der Heyden stond met Union in het verliezende kamp. “Ik denk dat we een paar goeie kansen missen en we slikken die tegengoals iets te gemakkelijk. We gaan ons nu concentreren op de competitie.”

 

“Alles op de titel?”, vroeg onze man Bert Sterckx. “Alles op de titel”, was het antwoord van een lachende Van der Heyden.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen

 2. tweede helft, minuut 93. Einde: 2-1. KV Mechelen stoot door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Dankzij goals van Shved en Hairemans schakelt het competitieleider Union uit met 2-1. .

  Einde: 2-1

  KV Mechelen stoot door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Dankzij goals van Shved en Hairemans schakelt het competitieleider Union uit met 2-1.

 3. tweede helft, minuut 93. Coucke plukt een hoge bal uit de lucht en lijkt zo de laatste kans voor Union te neutraliseren. .

  Coucke plukt een hoge bal uit de lucht en lijkt zo de laatste kans voor Union te neutraliseren.

 4. tweede helft, minuut 91. Felice Mazzu leeft zoals gewoonlijk mee met zijn spelers en krijgt een gele kaart omdat hij iets te fel zijn beklag deed bij de scheidsrechter. .

  Felice Mazzu leeft zoals gewoonlijk mee met zijn spelers en krijgt een gele kaart omdat hij iets te fel zijn beklag deed bij de scheidsrechter.

 5. Toegevoegde tijd. Union krijgt nog 4 extra minuten om de gelijkmaker te zoeken. . tweede helft, minuut 91.

  Toegevoegde tijd

  Union krijgt nog 4 extra minuten om de gelijkmaker te zoeken.

 6. tweede helft, minuut 90. KV Mechelen probeert de bal in de ploeg te houden op de helft van Union om zo een slotoffensief van de bezoekers in de kiem te smoren. .

  KV Mechelen probeert de bal in de ploeg te houden op de helft van Union om zo een slotoffensief van de bezoekers in de kiem te smoren.

 7. tweede helft, minuut 88. Invaller Cuypers kan de wedstrijd beslissen, maar hij talmt iets te lang om af te drukken en zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt door Van der Heyden. KV Mechelen speelt met vuur. .

  Invaller Cuypers kan de wedstrijd beslissen, maar hij talmt iets te lang om af te drukken en zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt door Van der Heyden. KV Mechelen speelt met vuur.

 8. tweede helft, minuut 84. Vanlerberghe verliest de bal en dat balverlies zet een counter van Union in gang, maar Vanzeir en Undav spelen het niet goed uit. .

  Vanlerberghe verliest de bal en dat balverlies zet een counter van Union in gang, maar Vanzeir en Undav spelen het niet goed uit.

 9. tweede helft, minuut 81. Goal: 2-1. We krijgen toch een spannende slotfase: Dante Vanzeir verzilvert een assist van Denis Undav. De bal blijft even hangen onder het lichaam van Coucke, maar rolt toch in doel: 2-1. .

  Goal: 2-1

  We krijgen toch een spannende slotfase: Dante Vanzeir verzilvert een assist van Denis Undav. De bal blijft even hangen onder het lichaam van Coucke, maar rolt toch in doel: 2-1.

 10. Paal houdt Union van aansluitingstreffer. Het zit Union ook niet mee: de kopbal van Burgess belandt op de paal. Vanzeir probeert het in de rebound met een spectaculaire omhaal, maar zijn poging gaat naast. . tweede helft, minuut 79.

  Paal houdt Union van aansluitingstreffer

  Het zit Union ook niet mee: de kopbal van Burgess belandt op de paal. Vanzeir probeert het in de rebound met een spectaculaire omhaal, maar zijn poging gaat naast.

 11. tweede helft, minuut 76. De inbreng van Undav, Teuma en Mitoma heeft nog niet geloond voor Union, maar de competitieleider dwingt wel schietkansen af: Vanzeir en Undav kunnen niet scoren. .

  De inbreng van Undav, Teuma en Mitoma heeft nog niet geloond voor Union, maar de competitieleider dwingt wel schietkansen af: Vanzeir en Undav kunnen niet scoren.

 12. tweede helft, minuut 70. Ook KVM-coach Wouter Vrancken voert zijn eerste wissel door: doelpuntenmaker Shved mag gaan rusten, Nikola Storm is zijn vervanger. .

  Ook KVM-coach Wouter Vrancken voert zijn eerste wissel door: doelpuntenmaker Shved mag gaan rusten, Nikola Storm is zijn vervanger.

 13. tweede helft, minuut 67.

 14. tweede helft, minuut 66.

 15. Nielsen naar de kant. Casper Nielsen kan niet meer voort en moet gewisseld worden. De Deense middenvelder van Union wordt vervangen door Lazare Amani. . tweede helft, minuut 66.

  Nielsen naar de kant

  Casper Nielsen kan niet meer voort en moet gewisseld worden. De Deense middenvelder van Union wordt vervangen door Lazare Amani.

 16. tweede helft, minuut 63. Goal: 2-0! Hairemans verdubbelt de voorsprong van KV Mechelen. Hij wordt gelanceerd op de counter, kapt verdediger Van der Heyden uit en plaatst de bal naast doelman Pirard voor de 2-0. .

  Goal: 2-0!

  Hairemans verdubbelt de voorsprong van KV Mechelen. Hij wordt gelanceerd op de counter, kapt verdediger Van der Heyden uit en plaatst de bal naast doelman Pirard voor de 2-0.

 17. Coucke voorkomt gelijkmaker. Mitoma laat er geen gras over groeien bij zijn invalbeurt. De Japanner haalt hard uit vanaf de rand van de zestien en dwingt Coucke tot een redding. . tweede helft, minuut 62.

  Coucke voorkomt gelijkmaker

  Mitoma laat er geen gras over groeien bij zijn invalbeurt. De Japanner haalt hard uit vanaf de rand van de zestien en dwingt Coucke tot een redding.

 18. tweede helft, minuut 61. Driedubbele wissel van Mazzu. Op het uur grijpt Mazzu in met een driedubbele wissel: Undav, Teuma en Mitoma nemen de plaats in van Avenatti, Paolucci en Sorinalo. .

  Driedubbele wissel van Mazzu

  Op het uur grijpt Mazzu in met een driedubbele wissel: Undav, Teuma en Mitoma nemen de plaats in van Avenatti, Paolucci en Sorinalo.

 19. tweede helft, minuut 60. De thuisploeg monopoliseert even de bal, maar een uitgespeelde kans levert dat niet op. Union moet zich wel even herbronnen. .

  De thuisploeg monopoliseert even de bal, maar een uitgespeelde kans levert dat niet op. Union moet zich wel even herbronnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here