NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 27 oktober 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Formerende partijen overleggen komende dagen op Hilversums landgoed 27 oktober 2021 07:19 27-10-21 07:19 Laatste update: 12 minuten geleden Update: 12 minuten geleden 26 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De formatieonderhandelingen gaan vandaag verder op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Informateurs Johan Remkes (VVD) en Wouter Koolmees (D66) ontvangen daar de partijleiders van VVD, D66, CDA en CU en hun vier secondanten om alle belangrijke onderwerpen inhoudelijk te bespreken. Ze overleggen daar tot vrijdag; de deelnemers blijven slapen op het landgoed. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom de formatie In de afgelopen periode overlegden de formerende partijen telkens in het Logement aan het Plein in Den Haag. Nu is voor een uitstapje gekozen, zodat iedereen zich beter op de onderwerpen kan concentreren en de besprekingen niet hoeven te worden onderbroken vanwege andere zaken. Er komt na deze reeks gesprekken nog geen slotsom, zo is de verwachting.VVD-leider Mark Rutte, D66-leider Sigrid Kaag en CDA-leider Wopke Hoekstra kwamen ook afgelopen september naar De Zwaluwenberg om een weekend lang met elkaar te praten onder leiding van informateur Remkes. De partijleiders waren er toen nog niet over uit met wie ze verder wilden gaan praten over een nieuw kabinet.Begin deze maand is Gert-Jan Segers van de ChristenUnie aangeschoven, nadat D66 de blokkade tegen deelname van de christelijke partij had losgelaten. GroenLinks en PvdA zijn afgevallen als potentiële deelnemers aan een nieuwe regeringscoalitie. VVD en CDA wilden niet dat beide linkse partijen aanschoven, terwijl GroenLinks en PvdA juist alleen samen in een coalitie wilden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here