Doelpunten:

 • 1′ Kutesa 0-1
 • 41′ Nangis 1-1
 • 90′ Vossen 1-2

Zulte Waregem heeft na de matige competitiestart slechts één hoofddoel: schitteren in de beker. De bezoekers pakten dan ook uit met een verschroeiende start, beloond met een doelpunt van Kutesa na 15 seconden. 

 

Daarna hadden de bezoekers de beste kansen op 0-2, maar Humphreys en Dompé lieten die liggen.

Gaandeweg ging de stress wat liggen en kwam RWDM beter in de wedstrijd. Een mooi uitgespeelde aanval eindigde bij Nangis, die de gelijkmaker hoog in het doel knalde van Bossut. Tot onvrede van Francky Dury, die een gele kaart te zien kreeg.

Ciranni en Kutesa vieren de goal na 15 seconden.

In de tweede helft toonde Zulte Waregem een ander gelaat. Het vuur verdween op het veld en verder dan gezapig voetbal op het middenveld kwamen de ploegen niet meer. 

 

Het vertrouwen in een stunt groeide bij RWDM. De thuisploeg pakte uit met een slotoffensief dat Zulte Waregem deed bibberen, maar zowel Nzuzi en Claes waren niet scherp genoeg om de bezoekers het nekschot te geven.

 

Dat was Jelle Vossen wel. De ervaren spits kreeg een strafschop in minuut 90 na handspel in de zestien van de Molenbeekse club. Vossen klopte Defourny en kroonde zich tot matchwinnaar. 

 

De bekerdroom van Zulte Waregem zit er nog niet op.

Dury: “Halve meter buitenspel bij gelijkmaker”

Francky Dury: “Ik denk dat we goed begonnen waren en dan de controle hadden. We hadden een tweede doelpunt kunnen maken, maar ze scoorden net voor rust de 1-1 waarbij ze een halve meter buitenspel stonden.” 

 

“De tweede helft werd dan ook moeilijk, omdat zij snelle jongens inbrachten en wij meer risico namen. We maken dan de winnende treffer op penalty, dat is het enige wat telt in de beker.”

 

“Ik heb al heel wat ervaring in de beker. Als je met een B-elftal speelt, kan het ook een moeilijke avond worden.  Het verschil met een 1B-ploeg is dan ook niet geweldig groot, dus ben ik opgelucht dat we doorgaan.”

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 23. Zulte Waregem stoot door! Na een moeilijke tweede helft weet Zulte Waregem zich te plaatsen voor de achtste finales van de beker. Jelle Vossen zorgde in de slotminuut voor de bevrijding vanaf de stip. RWDM morste met kansen en zag een stunt door de neus geboord. .

  Zulte Waregem stoot door!

  Na een moeilijke tweede helft weet Zulte Waregem zich te plaatsen voor de achtste finales van de beker. Jelle Vossen zorgde in de slotminuut voor de bevrijding vanaf de stip. RWDM morste met kansen en zag een stunt door de neus geboord.

 2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen

 3. tweede helft, minuut 94. RWDM zet nu alle zeilen bij. Doelman Defourny komt mee bij elke stilstaande fase. .

  RWDM zet nu alle zeilen bij. Doelman Defourny komt mee bij elke stilstaande fase.

 4. tweede helft, minuut 91.

 5. tweede helft, minuut 91. Jelle Vossen beslist de wedstrijd. Jelle Vossen blijft ijzig kalm en knalt zijn ploeg in de absolute slotfase naar de achtste finales van de beker! De bezoekers overleefden een kansentsunami en mogen zich opmaken voor de volgende ronde. Opluchting bij Francky Dury. .

  Jelle Vossen beslist de wedstrijd

  Jelle Vossen blijft ijzig kalm en knalt zijn ploeg in de absolute slotfase naar de achtste finales van de beker! De bezoekers overleefden een kansentsunami en mogen zich opmaken voor de volgende ronde. Opluchting bij Francky Dury.

 6. tweede helft, minuut 90. Strafschop Zulte Waregem! Zulte Waregem krijgt in de 90e minuut dé kans op de 1-2 na handspel in de zestien. .

  Strafschop Zulte Waregem!

  Zulte Waregem krijgt in de 90e minuut dé kans op de 1-2 na handspel in de zestien.

 7. tweede helft, minuut 88. Het balbezit en de kansen blijven in de slotfase voor de ploeg uit 1B. Geert Heremans op Radio 1.

  Het balbezit en de kansen blijven in de slotfase voor de ploeg uit 1B.
  Geert Heremans op Radio 1

 8. tweede helft, minuut 87. Claes voorlangs. Het is nog niet gedaan met de kansenregen van de thuisploeg. Claes kopt een poging voorlangs. Valt de beslissende treffer nog in de reguliere speeltijd? .

  Claes voorlangs

  Het is nog niet gedaan met de kansenregen van de thuisploeg. Claes kopt een poging voorlangs. Valt de beslissende treffer nog in de reguliere speeltijd?

 9. tweede helft, minuut 86. Nzuzi mist 2-1! Nzuzi laat dé kans op 2-1 liggen! De aanvaller van RWDM trapt van dichtbij rakelings over. Zulte Waregem beeft, .

  Nzuzi mist 2-1!

  Nzuzi laat dé kans op 2-1 liggen! De aanvaller van RWDM trapt van dichtbij rakelings over. Zulte Waregem beeft,

 10. tweede helft, minuut 79. Opnieuw is RWDM het gevaarlijkst! Nzuzi vindt Claes in de zestien. Die laatste waagt zijn kans, maar zijn poging belandt net naast het doel. Zorgt RWDM voor een stunt vanavond? .

  Opnieuw is RWDM het gevaarlijkst! Nzuzi vindt Claes in de zestien. Die laatste waagt zijn kans, maar zijn poging belandt net naast het doel. Zorgt RWDM voor een stunt vanavond?

 11. tweede helft, minuut 78. Seck speelt met vuur. Seck pakt uit met een veel te korte terugspeelbal. Ephestion gaat met de bal aan de haal, maar Bossut redt de meubelen. .

  Seck speelt met vuur

  Seck pakt uit met een veel te korte terugspeelbal. Ephestion gaat met de bal aan de haal, maar Bossut redt de meubelen.

 12. tweede helft, minuut 78.

 13. tweede helft, minuut 71. In deze fase van de wedstrijd is Zulte Waregem toch wat weggezakt. Geert Heremans op Radio 1.

  In deze fase van de wedstrijd is Zulte Waregem toch wat weggezakt.
  Geert Heremans op Radio 1

 14. tweede helft, minuut 70. Het spel gaat nu goed over en weer, maar de slordige combinaties verhinderen echte grote kansen. .

  Het spel gaat nu goed over en weer, maar de slordige combinaties verhinderen echte grote kansen.

 15. tweede helft, minuut 68. We zitten nu halfweg de tweede helft en Zulte Waregem kan bijzonder weinig klaarmaken. Het balbezit is er, maar de combinaties stoppen aan de zestien. Geert Heremans op Radio 1.

  We zitten nu halfweg de tweede helft en Zulte Waregem kan bijzonder weinig klaarmaken. Het balbezit is er, maar de combinaties stoppen aan de zestien.
  Geert Heremans op Radio 1

 16. tweede helft, minuut 65. Feest voor thuisploeg gaat niet door. Een vrije trap van Rommens vindt het hoofd van Nzuzi, die raak kopt. Het feest barst los bij RWDM, maar de lijnrechter vlagt meteen voor buitenspel. Zulte Waregem komt met de schrik vrij. .

  Feest voor thuisploeg gaat niet door

  Een vrije trap van Rommens vindt het hoofd van Nzuzi, die raak kopt. Het feest barst los bij RWDM, maar de lijnrechter vlagt meteen voor buitenspel. Zulte Waregem komt met de schrik vrij.

 17. tweede helft, minuut 62.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here