NU.nl

, Voorpagina Ga naar de inhoud

,

,

,

NU.nl
NU.nl heeft je steun nodig

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Zo werkt het

, Woensdag 27 oktober 2021

|

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

,

Afgelopen week ruim 4.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Afgelopen week ruim 4.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

,

De afgelopen week is in Nederland meer dan 4.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat is dit jaar de op een na grootste hoeveelheid binnen één week, zo blijkt uit cijfers van de Vuurwerkbarometer 2021 van het Openbaar Ministerie (OM).

Het weektotaal werd mede bereikt doordat bij controles in het Overijsselse Overdinkel en Rijssen in totaal ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag werd genomen. Vier personen werden er aangehouden. De politie houdt nabij de grensovergangen gerichte controles op de import van vuurwerk.

Donderdagavond werd op de A12 ter hoogte van Arnhem een man aangehouden die in zijn busje meer dan 1.000 kilo aan illegaal vuurwerk had. Het ingevorderde vuurwerk wordt uiteindelijk vernietigd.

In de laatste week van september werd in totaal 4.350 kilo in beslag genomen. Dat is de grootste vuurwerkvangst tot nu toe dit jaar. In totaal is er dit jaar al een kleine 23.000 kilo afgepakt. Vorig jaar werd in totaal 122.815 kilo ingevorderd. Dat was het dubbele van 2019, toen er sprake was van 61.429 kilo. Het meeste illegale vuurwerk wordt in beslag genomen als de jaarwisseling in zicht komt.

De cijfers in de Vuurwerkbarometer hebben betrekking op al het illegale vuurwerk. Het consumentenvuurwerk dat tijdelijk is verboden om het aantal vuurwerkslachtoffers te reduceren om daarmee de ziekenhuizen te ontlasten in de coronacrisis, wordt door het OM niet meegeteld.

,

Jaarwisseling
Zie ook: Hoeveelheid in beslag genomen illegaal vuurwerk vorig jaar verdubbeld

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here