NU.nl

, Voorpagina Ga naar de inhoud

,

,

,

NU.nl
NU.nl heeft je steun nodig

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Zo werkt het

, Woensdag 27 oktober 2021

|

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

,

150 verdachten gearresteerd voor illegale handel op darkweb

150 verdachten gearresteerd voor illegale handel op darkweb

,

Bij een wereldwijde actie tegen handelaars van illegale producten op het darkweb zijn 150 verdachten gearresteerd, onder wie vier Nederlanders. Dat bevestigt de Europese politieorganisatie Europol na onderzoek van Pointer.

De meeste gearresteerden worden verdacht van het verkopen van illegale goederen op het darkweb, het afgeschermde deel van het internet. Bij de operatie van Europol werd ruim 26,7 miljoen euro aan cash en cryptovaluta’s ingenomen. Ook werden 234 kilo drugs en 45 vuurwapens gevonden.

Europol en Eurojust coördineerden de operatie. Zij kwamen de verdachten op het spoor nadat eerder dit jaar DarkMarket werd opgerold. Dat was toen de grootste illegale online marktplaats op het darkweb. Aan de hand van informatie uit die operatie kon de politie nieuwe verdachten opsporen.

De meeste gearresteerde verdachten worden aangemerkt als topverkopers. Zij zouden tienduizenden goederen in Europa en de Verenigde Staten hebben verkocht. Het merendeel komt uit de Verenigde Staten (65). Verder komen er 47 uit Duitsland, 24 uit het Verenigd Koninkrijk, 4 uit Nederland, 3 uit Frankrijk, 2 uit Zwitserland en 1 uit Bulgarije.

,

nutech

Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here